Derde generatie Pokémon

Nieuwe generatie Pokémon: zo bereid je je optimaal voor

Hoe bereid je je het beste voor op een nieuwe generatie Pokémon in Pokémon Go? In deze gids lees je alle tips, zoals het opsparen van Poké Balls, het opruimen van je Pokémonopslag en welke Candy je allemaal nodig hebt.

Pokemon generatie 3

Pokémon Go bevatte bij de introductie alleen de eerste generatie Pokémon en is inmiddels uitgebreid met de tweede generatie Pokémon en de derde generatie Pokémon. Hoe kan je je nu het beste voorbereiden op de komst van tientallen nieuwe Pokémon om te vangen, trainen en evolueren? In deze gids geven we je tips om je voor te bereiden op een nieuwe generatie Pokémon en lees je wat je moet weten over de tweede, derde en vierde generatie.

Voorbereiden op nieuwe Pokémon-generaties

In totaal zijn er zeven Pokémon-generaties. Of die allemaal beschikbaar komen in Pokémon Go is nog even de vraag, maar de kans is wel aanwezig dat generatie 4 nog zal verschijnen. Een nieuwe generatie betekent allemaal nieuwe Pokémon om te vangen. Ook zullen er weer nieuwe evoluties bij komen. Je zult dus een behoorlijke voorraad Poké Balls moeten hebben en Candy moeten sparen om nieuwe evoluties te kunnen doen. Met onderstaande tips bereid je je voor.

Voorbereiden op de derde generatie Pokémon

Nieuwe Pokémon betekent nieuwe evoluties, ruimtegebrek in je Storage en extra behoefte aan candy. Spring meteen naar de tip waar je meer over wilt lezen:

Pokémon nieuwe generatie

#1 Bezoek veel PokéStops

Geef je niks meer om PokéStops, omdat je alles wel gevangen hebt, dan is het nu weer tijd om op pad te gaan. Bezoek weer zoveel mogelijk PokéStops om nuttige items te verzamelen die je nodig gaat hebben om Pokémon te vangen. Poké Balls, Great Balls, Ultra Balls en de verschillende Berries: je hebt ze allemaal nodig als je nieuwe Pokémon moet gaan vangen. Als je de sterkere Pokémon te pakken wil krijgen, dan zul je daar echt Great Balls of Ultra Balls voor nodig hebben. Razz Berries en Nanab Berries komen ook altijd van pas, omdat de Pokémon daardoor makkelijker te vangen zijn. En voor sommige Pokémon komen Pinap Berries van pas, omdat je daarmee dubbele candy krijgt zodat je sneller kunt evolueren.

PokéStop bezoeken in Pokémon Go.

#2 Ruim je Pokémon op

Je kunt niet ongelimiteerd Pokémon blijven vangen. Er is standaard ruimte voor maximaal 250 Pokémon, dat je tegen betaling kunt uitbreiden naar 1000. Zit je Pokémon-opslag helemaal vol, dan zul je dit eerst op moeten ruimen. Gelukkig kun je meerdere Pokémon tegelijk opsturen naar de professor, zodat je niet alle Pidgey, Rattata, Weedle en Spearow stuk voor stuk hoeft te verplaatsen. Opslag uitbreiden kost tweehonderd muntjes voor 50 extra opslagplekken.

#3 Ruim je tas op

Ook voor items zoals ballen en Razz Berry geldt een opslaglimiet, want je kunt je tas niet eeuwig volproppen. Standaard is er ruimte voor 250 items, dat je kunt uitbreiden naar 1000 items. Bekijk wat je allemaal bij je hebt: heb je echt 140 Potions, 230 Super Potions en 150 Revives nodig? Waarschijnlijk niet, dus je kunt een deel hiervan weggooien. Hoe meer Potions je weggooit, hoe meer plek er is voor essentiële voorwerpen als Ultra Balls en Lucky Eggs. Maar gooi niet alles weg, want ze komen later toch nog van pas.

Tas opruimen in Pokémon Go.

#4 Bewaar je Lures en Incenses

Lures en Incenses zijn handig om veel Pokémon te vangen. Een Lure Module trekt Pokémon naar een PokéStop, dus dat is ideaal als er eentje in de buurt is. Vraag ook je vrienden om Lure Modules te bewaren, zodat jullie er allemaal van kunnen profiteren. Een Incense trekt ook Pokémon aan, maar alleen naar de plek waar jij je op dit moment bevindt. Vaak minder handig, maar bij een hele reeks nieuwe Pokémon kan ook een Incense goed van pas komen.

#5 Verspil geen Stardust en Candy

Een ander belangrijk aspect is dat je geen Stardust en Candy verspilt aan onnodige evoluties of het sterker maken van Pokémon waar je toch weinig aan hebt. Je kunt Stardust beter gebruiken voor de nieuwe Pokémon, zodat je sneller sterkere Pokémon uit de nieuwe generatie krijgt. Candy is nog van veel groter belang, omdat je deze nodig hebt om bepaalde Pokémon te evolueren. Sommige Pokémon uit de eerste generatie kunnen bijvoorbeeld verder evolueren dankzij de toevoeging van de tweede generatie, maar daarover hieronder meer.

#6 Oefen het gooien van ballen

Pokémon Go al eventjes niet meer gespeeld? Dan is het geen verkeerd idee om eens te oefenen met het gooien van Poké Balls. We hebben ook een aparte tip waarin je leest wat de beste tactiek is voor het vangen van Pokémon. Maar oefen ook weer niet te veel, wat voordat je het weet ben je weer door je voorraad ballen heen.

#7 Kies een andere Buddy

Je liep de afgelopen weken misschien met een Snorlax of Tyranitar als Buddy, omdat je die nauwelijks in het wild tegenkomt. Met de komst van de nieuwe generatie heb je misschien weer heel andere prioriteiten. Treecko heeft meerdere evoluties, dus wil je snel een Mega Sceptile hebben, dan kun je het beste met deze Pokémon gaan lopen.

Pokemon Blissey

Eevee heeft er in generatie 2 nieuwe evoluties bijgekregen, namelijk Espeon en Umbreon. Het is dus slim om extra Eevee-candy te verzamelen door te wandelen met je Buddy of door het vangen van wat extra Eevee.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Apps
Onderwerp pokemon