Tweetoot 4 voor iPhone en iPad.

Tweetbot verwijdert berichtenstream en Apple Watch-app

Tapbots heeft een update van Tweetbot uitgebracht, waarin talloze functies zijn weggehaald. Zo verdween de Apple Watch-app.

Eerder vandaag kon je op iCulture al lezen dat de wijzigingen bij Twitter eraan zitten te komen. Aan de vooravond van het grote moment neemt Tapbots alvast maatregelen: ze brengen een update van de Tweetbot-app uit, waarin het live streamen van berichten, het tabblad voor activiteiten en stats en de Apple Watch-app zijn weggehaald. Het heeft allemaal te maken met de nieuwe Twitter API, waardoor apps van derden het moeilijk krijgen.

Tweetbot met minder functies

De Apple Watch-app van Tweetbot toonde vooral waarschuwingen bij bepaalde gebeurtenissen. Omdat het doorgeven van notificaties nu veel lastiger is geworden, hebben de makers het weggehaald. Tapbots beweerde eerder dat ze beschikten over een alternatieve oplossing, waardoor ze toch veel functies nog konden blijven aanbieden. Maar blijkbaar is dat niet gelukt, want in een toelichting geeft Tapbots aan dat ze nu zijn gedwongen om bepaalde functies uit te schakelen of terug te schroeven. “Het ligt buiten onze controle”, zeggen ze.

Het streamen van je tijdlijn via Wi-Fi is nu uitgeschakeld. Je tijdlijn wordt nu elke 1 tot 2 minuten ververst. Ook krijg je pushmeldingen voor mentions en direct messages met enkele minute vertraging. Voor likes, retweets, follows en citaten zijn er helemaal geen notificaties meer. Wel gaat Tapbots onderzoeken of ze dat nog kunnen terugbrengen. De tabbladen voor Activity en Stats zijn weg en dus ook de Apple Watch-app.

Alle apps van derden krijgen ermee te maken, dus als je een andere app gebruikte zul je waarschijnlijk ook vandaag of morgen al iets gaan merken van functies die plots zijn verdwenen. Tweetbot voor Mac zal binnenkort ook worden ingeperkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2018, 22:09
Categorie Apps
Onderwerp tweetbot
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.