Pokémon Masters artwork.

Pokémon Masters nu beschikbaar, maar niet in Nederland en België

Pokémon Masters is een nieuwe Pokémon-game, maar het spel komt waarschijnlijk nooit beschikbaar in Nederland en België. De reden hiervoor heeft te maken met de zogenaamde lootboxen in de game.

Een paar maanden geleden deelden we nog nieuwe details over Pokémon Masters, een nieuwe Pokémon-game waarin je het met je Pokémon opneemt tegen bekende personages uit de Pokémon tv-serie. Veel Pokémon-fans kijken uit naar het spel, maar om de game te kunnen spelen moet je helaas wel wat meer moeite doen. Je kan Pokémon Masters niet downloaden in Nederland of België.

Pokémon Masters downloaden in Nederland en België niet mogelijk

Het spel is gratis te spelen, maar bevat wel zogenaamde lootboxen. Met dit verdienmodel kun je tegen betaling in-game items verdienen, maar je weet van tevoren vaak niet wat je daarvoor krijgt. Dergelijke verdienmodellen zijn omstreden, omdat het veel weg heeft van gokken. Voor België heeft Nintendo daarom eerder al besloten om dergelijke games niet uit te brengen. Nederland ontsprong de dans voorlopig, maar grijpt nu toch mis.

Twitter-gebruiker iKenny_J deelde een antwoord van de supportafdeling van de game, op de vraag wanneer de game in Nederland beschikbaar is. Zij bevestigen dat het spel niet uitgebracht wordt in Nederland. Vanaf vandaag is de game wel in heel veel andere landen te downloaden, waaronder Amerika, Duitsland en Frankrijk. Op de Nederlandse Pokémon-website is helaas ook geen pagina beschikbaar over Pokémon Masters, terwijl dat wel het geval is voor de Duitse of Engelse variant.

Normaal gesproken verschijnen de games van Nintendo wel gewoon in Nederland. Pokémon Masters wordt echter uitgegeven door DeNA en niet door Nintendo of The Pokémon Company. DeNA is wel nauw betrokken bij de ontwikkeling van Nintendo’s mobiele games, maar in dit geval lijkt het DeNA te zijn die besloten heeft om het spel niet in Nederland en België uit te brengen.

Wil je de game toch graag spelen, dan kun je hiervoor een Amerikaanse Apple ID aanmaken. Mocht je die al hebben, dan kun je via de App Store naar dit account wisselen, waarna de App Store automatisch op Amerika springt. Vanaf daar kun je naar het spel zoeken of downloaden via onderstaande knop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 augustus 2019 om 12:47
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.