Skype voegt end-to-end encryptie toe aan Mac- en iOS-apps

Skype voor iOS, macOS en andere platformen krijgt end-to-end encryptie, zodat je gesprekken goed versleuteld zijn. Microsoft werkt daarvoor samen met Signal.

Microsoft gaat berichten die je met Skype verstuurt voortaan versleutelen. Daarvoor werken ze samen met Signal, makers van de beveiligde berichtenapp. Het geldt overigens niet voor audio- en videogesprekken, want die zullen nog de standaard encryptie gebruiken die Microsoft nu al aanbiedt.

Skype krijgt end-to-end versleuteling

Met het invoeren van end-to-end versleuteling maakt Microsoft een stap die andere berichtenapps zoals WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger eerder al hebben gemaakt. Het bericht wordt bij de verzender al versleuteld en pas ontsleuteld als het bij de ontvanger is aangekomen. Daardoor kan een kwaadwillende er niets mee als het bericht wordt onderschept en kunnen alleen jij en de ontvanger de tekst lezen.

Bekijk ook

De beste veilige chatapps met encryptie voor je iPhone

Met welke beveiligde chatapp heb je end-to-end encryptie en kun je versleutelde berichten versturen? Wij hebben de beste apps op een rijtje gezet.

Skype met end-to-end encryptie

Nog niet voor iedereen
De end-to-end encryptie geldt voor alle tekstberichten, bestanden en audioberichten die je via Skype verstuurt. Hiervoor moeten wel alle gebruikers de functie beschikbaar hebben en dat is momenteel wat lastiger. Microsoft biedt het momenteel alleen aan in de nieuwste Skype Insider-versie voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS. Anderen zullen wat meer geduld moeten hebben. Ook staat de functie standaard uit, terwijl het veel slimmer van Microsoft was geweest om het standaard aan te zetten zodat ook niet-technische gebruikers automatisch beter beschermd zijn.

Skype haalde afgelopen zomer de headlines om dat Microsoft de apps enorm had ‘opgeleukt’ met stickers en dagelijkse verslagen. Dat viel niet bij alle gebruikers in goede aarde.

Bekijk ook

Vernieuwde Skype-app nu te downloaden: speelser en socialer dan ooit

De vernieuwde Skype nieuwe stijl voor iOS is uit, met sterke nadruk op chatten, stickers, emoji en chatbots. Ook kun je met Highlights een dagelijks verslag maken, vergelijkbaar met Snapchat Verhalen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.