Philips Hue-app vernieuwd

Sterk verbeterde Philips Hue-app nu te downloaden

De nieuwe Philips Hue is vandaag verschenen. Dankzij de compleet nieuwe app kun je rechtstreeks vanuit de Hue-app kamers creëren en de lampen daarin bedienen. Bovendien heeft de app een heel nieuw design, waardoor je sneller al je lampen kunt bedienen.

Philips Hue-app vernieuwd

Philips gaat vandaag de vernieuwde Hue-app lanceren. De app was al eventjes als beta beschikbaar voor enkele gebruikers, maar nu kan iedereen gebruikmaken van de nieuwe functies in de compleet nieuwe Hue-app. Naast een compleet nieuw uiterlijk heeft de Philips Hue-app ook enkele nieuwe functies, vooral op het gebied van kamerbeheer.

Update 12:00: De nieuwe Philips Hue-app is nu beschikbaar.

Kamers beheren in Philips Hue-app

Sinds oktober 2015 ondersteunt Philips Hue Apple’s eigen HomeKit-systeem. Hoewel je dankzij HomeKit onderscheid kunt maken tussen verschillende kamers, kon je in de oude Philips Hue-app geen lampen indelen en groeperen in specifieke locaties. Met de compleet nieuwe Hue-app is dat nu wel mogelijk. Zodra je de app opent, krijg je meteen een overzicht van alle kamers die je gecreëerd hebt. Met de bijbehorende schakelaars kun je bovendien alle lampen in een specifieke kamer in één keer aan of uitzetten. Tik je op een kamer, dan kun je daar de onafhankelijke lichten bedienen, de kleur instellen en de lichtsterkte bepalen.

Scenes creeeren in Philips Hue Gen 2-app op de iPhone.

Bovendien kun je de lichten afstemmen op basis van jouw dagelijkse routines. Stel de lampen bijvoorbeeld zo in dat ze je helpen met wakker worden, terwijl de lampen je ook kunnen helpen met concentreren. Ook bestaande functies van de oude Philips Hue-app hebben de overstap gemaakt naar de vernieuwde versie, zoals het activeren van de lampen als je thuiskomt of juist het uitschakelen als je vertrekt. Ook de typische Hue-scenes zijn aanwezig in de nieuwe app, zodat je eenvoudig al je lampen voor de juiste sfeer kunt laten kleuren. Ook heeft de nieuwe app widgets voor het bedienen van kamers en scènes.

Kamers in de nieuwe Philips Hue Gen 2-app voor iPhone.

De nieuwe Philips Hue-app blijft voorlopig bestaan naast de oude app. Je kunt zelfs de oude zelf gecreëerde scènes importeren naar de nieuwe Philips Hue-app. De nieuwe Philips Hue-app is beschikbaar voor de iPhone. Philips raadt mensen met een Apple Watch aan om gebruik te blijven maken van de eerste generatie Philips Hue-app.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 28 april: De nieuwe Philips Hue-app is zojuist verschenen en het artikel is daarop aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2016, 12:47
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.