iPhone X bovenkant scherm

Schermverlichting iPhone (tijdelijk) dimmen

Wil je de schermverlichting van je iPhone tijdelijk dimmen, dan kan dat met dit slimme trucje. Hierbij bedek je de lichtsensoren aan de voorkant, zodat de iPhone denkt dat je in een donkere omgeving bent.

Het kan gebeuren dat de schermverlichting van je iPhone te fel staat. Hierdoor gaat niet alleen de batterij sneller leeg, maar het kan ook onprettig zijn voor je ogen. Standaard regelt de iPhone automatisch de helderheid, maar je kan dit ook zelf tijdelijk dimmen. Hieronder leggen we meerdere manieren uit:

iPhone-scherm dimmen via Bedieningspaneel

Standaard regelt je iPhone de schermverlichting automatisch, afhankelijk van het omgevingslicht. Dit regel je via Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Je hebt daardoor zelf de regie over de schermverlichting van je iPhone.

Wil je snel de schermverlichting van je iPhone dimmen, dan is de snelste manier via het Bedieningspaneel. Veeg het paneel in beeld en pas de regelaar aan om je schermhelderheid naar wens bij te stellen.

Helderheid scherm aanpassen

Schermverlichting tijdelijk dimmen met je hand

Er is ook nog een andere manier om tijdelijk de schermverlichting te dimmen, zonder dat je de instellingen hoeft aan te passen. Dit is een trucje, waarbij je je iPhone laat denken dat je in een donkere ruimte bent. Het scherm zal dan minder fel schijnen.

Zo werkt het:

  1. Zet de iPhone in slaapstand.
  2. Hou je hand voor de sensoren boven het scherm.
  3. Ontgrendel je iPhone. Bij een toestel met Face ID zul je hiervoor de toegangscode moeten intikken.

Je zult merken dat de helderheid op z’n laagst blijft, zolang je je hand voor de sensoren boven het scherm houdt. Op diezelfde manier kun je ook tijdelijk de helderheid omhoog zetten, door met een felle lamp op je iPhone te schijnen.

iPhone-scherm extra dimmen

Je kunt ook je iPhone-scherm extra dimmen met allerlei trucjes, die je kunt terugvinden in de toegankelijkheidsfuncties. Je kunt bijvoorbeeld het zoomfilter Weinig licht inschakelen, waardoor het scherm minder fel wordt. Ook kun je het witpunt verminderen. We leggen het allemaal uit in onderstaande tip:

Vind je het scherm te donker? Dan kun je met onderstaande tip kijken wat het probleem is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!