WhatsApp bellen

Nieuwe functies in WhatsApp: binnenkort voicemail, terugbellen en zipbestanden versturen

WhatsApp krijgt voicemail, een terugbelknop en de optie om zipbestanden te versturen, zo blijkt uit gelekte info.

WhatsApp gaat binnenkort weer wat nieuwe functies invoeren. Na de introductie van end-to-end encryptie komt er ook een voicemail-functie en de mogelijkheid om iemand na een gemist gesprek terug te bellen. Verder kun je op termijn zipbestanden delen en videobellen, zo blijkt uit gelekte informatie.

WhatsApp bellen

WhatsApp en zipbestanden

WhatsApp heeft de afgelopen tijd behoorlijk wat nieuwe functies gekregen. Voorheen hobbelde de chatapp er wat achteraan en duurde het maanden voordat er weer iets nieuws verscheen. Sinds begin dit jaar zit de vaart er behoorlijk in, met bijvoorbeeld de eerder genoemde encryptie en ok de mogelijkheid om documenten te delen.

WhatsApp zipbestanden

Nu is het delen van documenten nog beperkt tot PDF- en Office-bestanden, maar binnenkort is het ook mogelijk met zipbestanden. De functie wordt momenteel nog getest. Door documenten te zippen kosten ze minder dataverkeer en kun je ze gemakkelijker versturen en ontvangen.

WhatsApp voicemail

Een andere ontdekte functie laat zien dat WhatsApp een voicemail-functie krijgt. Met de knop ‘Record Voice Mail’ kun je een gesproken boodschap opnemen, voor het geval de andere persoon niet bereikbaar is. Met ‘Send Voice Mail’ kun je het audiobericht versturen.

Bellen met WhatsApp is al langer mogelijk, maar er komt een nieuwe functie bij. Heb je een telefoontje ontvangen terwijl je druk was, dan verschijnt er een notificatie met knop om terug te bellen in de app. Je hoeft daarvoor niet eens de app te openen.

WhatsApp voicemail

Facebook heeft daarnaast ook de Facebook Messenger-app waarmee je kunt bellen. Daar mee is het sinds kort mogelijk om met een groep te bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2016, 10:44
Categorie Apps
Onderwerpen encryptie, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.