Philips Hue in de woonkamer

Philips Hue ondersteunt nu officieel Apple HomeKit

Philips Hue biedt nu ook ondersteuning voor Apple's HomeKit met een nieuwe bridge en een aangepaste Philips Hue-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue Bridge 2.0

Zoals eind vorige maand al uitgelekt was, ondersteunt het lichtsysteem van Philips nu officieel Apple’s HomeKit. De nieuwe bridge van Philips Hue lekte eerder al uit en wordt nu langzaamaan beschikbaar bij de verkooppunten. Onder andere het Amerikaanse Amazon en Best Buy verkopen het nieuwe starterspakket met de vernieuwde vierkante bridge, die nodig is om ondersteuning te bieden aan HomeKit.

Update 6 oktober 2015: Inmiddels blijkt dat de losse Bridge 2.0 die geschikt is voor HomeKit vanaf vandaag officieel in Nederland verkrijgbaar moet zijn, maar dat de complete starterspakketten met daarin de nieuwe Bridge 2.0 en drie lampen waarschijnlijk pas op 1 november 2015 beschikbaar komen. Vanaf dat moment opent de Hue Online Store, waardoor ook de kortingsactie voor bestaande Philips Hue-eigenaren van start gaat.

De prijzen van de vernieuwde starterskit blijven hetzelfde, wat wil zeggen dat het volledige pakket met drie kleurenlampen en een bridge voor €200 van jou kan zijn. Voor bestaande Hue-eigenaren is er ook een aparte bridge te koop, waardoor ook die mensen van HomeKit kunnen profiteren. Deze nieuwe bridge kun je los kopen voor €60. Europese verkooppunten hebben wij op dit moment nog niet kunnen ontdekken.

Huidige Hue-bridge krijgt waarschijnlijk geen HomeKit-update?

Philips verklaarde onlangs ze ernaar streven om ook de huidige 1.0 Hue-bridges geschikt te maken voor Homekit. Dit zou dan via een firmwareupdate moeten gebeuren.

De nieuwste informatie wijst er echter op, dat er geen ondersteuning voor HomeKit komt. Philips blijft nog wel software-updates voor de Bridge 1.0 uitbrengen. Eigenaren van een Bridge 1.0 krijgen 33% korting op de aanschaf van een nieuw exemplaar, dus dat betekent dat je €40 in plaats van €60 zou moeten afrekenen voor een Bridge 2.0. Bestaande gebruikers kunnen hier pas vanaf 1 november 2015 gebruik van maken, terwijl de nieuwe Bridge al vanaf 6 oktober in de winkels ligt. Alleen mensen die al een oude bridge hebben, kunnen gebruik maken van de korting. Je hebt tot 31 december 2015 de tijd om gebruik te maken van de kortingsactie.

Bedien je lampen met Siri

Ook de Philips Hue-app is geüpdatet om te werken met HomeKit. Dit wil zeggen dat je nu met Siri je lampen kunt bedienen. Zeg simpelweg ‘Zet de lampen aan’, en Siri zal de rest doen. Met de nieuwe versie van de Hue-app kun je ook al je bestaande instellingen van de oude bridge gemakkelijk overzetten naar de nieuwe Apple HomeKit-bridge. Tot slot wordt ook de nieuwe Philips Hue Lightstrip Plus ondersteund en zijn er enkele bugs opgelost.Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2015, 16:44
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.