Technische tekeningen van iPhone 7 Pro wijzen op hetzelfde uiterlijk als iPhone 6s Plus

Schematische tekeningen uit Japan wekken de indruk dat de iPhone 7 Pro vrijwel hetzelfde design houdt als de iPhone 6s Plus.

Een Japans tijdschrift heeft schematische tekeningen geplaatst van de iPhone 7 Pro of Plus. Als de tekeningen kloppen, is er nauwelijks verschil te zien met de iPhone 6s Plus. Ze sluiten aan op eerdere geruchten dat de iPhone 7 er qua design vrijwel hetzelfde uitziet als z’n voorganger.


Render van een gelekte foto van de iPhone 7 Plus.

Huh, een iPhone 7 Pro?

We hebben eerder al eens op iCulture geschreven over een mogelijke iPhone Pro. Met de aanduiding ‘Pro’ kan Apple beter benadrukken dat het om een zakelijk toestel met extra functies gaat. Bovendien geeft het ze meer mogelijkheden om toestellen met uiteenlopende functies uit te brengen: de iPhone 7 voor het gewone publiek en de iPhone 7 Pro voor de veeleisende gebruiker. Of je het toestel zakelijk gaat gebruiken, is daarbij niet zo belangrijk; het gaat er meer om of je Pro-functies nodig hebt.

Bekijk ook

Waarom Apple een iPhone Pro moet maken

Apple zou een iPhone Pro moeten maken, gericht op professionele gebruikers die het maximale uit hun iPhone willen halen. Wij denken alvast na welke functies zo'n iPhone Pro moet hebben.

Bij de huidige Plus-modellen is er eigenlijk weinig verschil in functionaliteit: er zullen maar weinig mensen zijn die weten dat de iPhone 6s Plus optische beeldstabilisatie heeft voor foto’s en video’s.

iPhone 7 Pro schematische tekeningen

Schema’s van iPhone 7 Pro

De tekeningen in het tijdschrift zijn wellicht bedoeld voor accessoiremakers die hoesjes willen maken voor de iPhone 7 Pro. Ze laten zien dat het toestel twee camera’s en een 5,5-inch scherm heeft. Het design is grotendeels hetzelfde gebleven en heeft afmetingen van 158,22mm x 77,94mm x 7,3mm, identiek aan de iPhone 6s Plus. Eerder suggereerde het Japanse Macotakara, dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus (voorzover die er komt) nauwelijks dunner zal worden. Er zijn echter tegenstrijdige geluiden: volgens analist Ming-Chi Kuo zullen de nieuwe toestellen bijna net zo dun zijn als de iPod touch (6,1mm), maar recente geruchten wijzen juist op een iets dikkere behuizing.

Op de foto’s is ook een Smart Connector te zien, terwijl de koptelefoonaansluiting ontbreekt. Apple zou plannen hebben om in 2016 af te stappen van de koptelefoonaansluiting, waarbij de verbinding voortaan alleen via Lightning en Bluetooth plaatsvindt. De schematische tekeningen laten verder maar één speaker zien.

Bekijk ook

Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus (of Pro) worden in het najaar van 2016 verwacht. Er zijn geluiden dat de echte vernieuwing pas in 2017 komt en dat Apple daarbij de s-genertie overslaat.

Bekijk ook

iPhone 7: alles over dit toestel uit 2016

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.