Philips Hue Beta

Zo ziet de nieuwe Philips Hue-app eruit

De nieuwe Philips Hue-app krijgt een ander uiterlijk, zo blijkt uit de eerste screenshots van de betaversie, die momenteel wordt getest.

Philips is druk bezig om een nieuwe Hue-app te maken, die er anders uitziet dan voorheen. De bevriende website iPhone-ticker heeft al de eerste screenshots. Sinds half februari is er al een halfopen betatest gaande van de Hue-app, waarbij Philips een beperkt aantal testers heeft toegelaten. Eén van hen verstrekte de screenshots, die hieronder te zien zijn.

Philips Hue Beta

Nieuwe Philips Hue-app heeft indeling per kamer

De (helaas Duitstalige) screenshots laten zien dat de Philips Hue-app een opmerkelijk ander uiterlijk krijgt. Omdat bestaande gebruikers klaagden over de onhandige navigatie in de app, heeft Philips dat ook aangepakt. Bovendien krijg je een beter overzicht van de kamers die je in huis hebt gedefinieerd. Achter elke ruimte in huis staat een hoekige schakelaar, met daarbij een kleurentint. In de app is dezelfde dimmerschakelaar te zien, die je ook als fysiek product kunt kopen. Ook kun je de woning delen met anderen en de laatst gekozen lampinstellingen opnieuw toepassen.

Nieuwe Philips Hue-app 2016

Spraakbediening met Siri
Op het scherm voor de Siri-spraakbediening vind je aparte onderdelen voor lampen, scenes en kamers. Siri is alleen te gebruiken als je de nieuwste bridge hebt, met ondersteuning voor HomeKit. Toch krijgen we de indruk dat de HomeKit-functies in de app nog relatief beperkt zijn, waardoor je voor het indelen van je HomeKit-woning bijvoorbeeld nog aangewezen bent op een externe app. Bij concurrent Elgato zit die mogelijkheid al wel in de app.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Hue-app beschikbaar komt.

Nieuwe Philips Hue-app 2016

Partnerprogramma
Philips benadrukt ook dat het partnerprogramma ‘Friends of Hue’ lekker doorgroeit. Er zouden nu meer dan 20 lampen en schakelaars zijn toegevoegd en zowel Amazon Echo en Samsung SmartThings zijn van de partij. Ook werkt Hue met meerdere Ambilight tv’s (van Philips zelf). De fabrikant noemt verder nog het Bosch Smart Home-systeem, Logitech en Nest.

Vorig jaar kreeg Philips kritiek omdat bepaalde accessoires van externe fabrikanten opeens niet meer samenwerkten met de Philips Hue-producten. De fabrikant kondigde vervolgens een partnerprogramma aan, waar fabrikanten zich bij moeten aansluiten om te zorgen dat het samenwerkt met Philips Hue. De makers van de meer dan 600 Hue-apps hoeven zich gelukkig niet aan te sluiten bij het partnerprogramma, om hun oplossingen werkend te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2016, 13:07
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Philips Hue

Lees alles over Philips Hue, de slimme lampen met HomeKit-bediening. Check de Philips Hue-accessoires en welke mogelijkheden er zijn voor de lampen, sensoren, dimmers en lichtknoppen. Alles over verkrijgbaarheid, prijzen en meer.

Philips Hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.