AirPods doosje

Toekomstmuziek: draadloos je iPhone opladen met het AirPods-doosje

Apple heeft een nieuw idee voor het AirPods-doosje: je kunt er draadloos de Apple Watch en andere apparaten mee opladen.

De AirPods zitten in een handig doosje, waarmee je ze meermaals kunt opladen. Leuk zo’n stroomreserve, maar je hebt er niets aan als je met een lege iPhone. Daar lijkt Apple iets aan te willen doen: in een patent beschrijven ze hoe je het doosje ook kunt gebruiken om je iPhone of Apple Watch op te laden.

AirPods doosje

Opladen met AirPods-doosje

Het patent geeft aan in welke richting Apple de AirPods kan ontwikkelen: als een draadloze dock om je iPhone of Apple Watch op te laden. Het patent is één van de 250 nieuwe aanvragen van Apple die het Amerikaanse patentbureau de afgelopen maand heeft gepubliceerd. Op de tekeningen zien we het AirPods-doosje als draadloze oplader voor apparaten als een Apple Watch, iPhone en zelfs een iPad of MacBook. Het doosje lijkt nog steeds op het huidige model, maar heeft een inductielader op één van de zijkanten.

AirPods doosje opladen

De tekst in het patent is ruim geformuleerd, zodat Apple er nog alle kanten mee op kan. Er wordt gesproken over draagbare muziekspelers, videospelers, telefoons, videocamera’s en dergelijke. Mocht iemand na aanleiding van dit patent op het idee komen om iets soortgelijks te maken, dan kunnen ze een brief van Apple’s juristen op hun deurmat verwachten.

AirPods in de toekomst waterproof?

Het patent beschrijft ook een mogelijk waterbestendig doosje voor de AirPods. Dit zou erop kunnen wijzen dat Apple de AirPods waterproof wil maken.

AirPods waterproof

De vraag is alleen hoeveel energie je kunt opslaan in het kleine doosje van de AirPods. De oordopjes zijn klein en energiezuinig genoeg om meermaals te kunnen laden, maar bij een iPhone schiet het al snel te kort. Laat staan dat je er een MacBook mee wil opladen. Zoals gebruikelijk is een patent geen garantie dat Apple daadwerkelijk met het idee aan de slag gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2017, 16:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen airpods, patent
Device AirPods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.