iculture-peilt
iCulture Peilt
Meisje met muziek en headset

iCulture peilt: welke streaming muziek- en videodiensten gebruik jij?

Bij welke streaming muziek- en videodiensten ben jij abonnee? In onze poll zijn we benieuwd wat jij als iCulture-lezer de moeite waard vindt om voor te betalen.

Er zijn ontzettend veel diensten waarmee je muziek en films kan streamen, van bekende spelers zoals Spotify en Netflix tot niche-aanbieders zoals Qobuz en MUBI. Wij zijn daarom benieuwd welke streaming muziek- en videodiensten onder iCulture-lezers het meest populair zijn. Misschien ben je zelfs abonnee van meerdere diensten tegelijk. Ook in dat geval zijn we benieuwd welke diensten jij goed genoeg vindt om elke maand voor te betalen.

Meisje met muziek en headset

Streaming muziekdiensten
We beginnen met de streaming muziekdiensten; verderop op deze pagina kun je stemmen op de streaming videodiensten. Wat muziek betreft is er veel gaande: Apple Music groeit als kool en grossiert in exclusieve albums. Ook proberen ze met eigen tv-series nieuw publiek te trekken. Maar ook Spotify laat zich niet onbetuigd: zij gaan een Carpool Karaoke-achtige tv-show beginnen met de naam Traffic Jams. Andere muziekdiensten hebben weer heel andere troeven, zoals muziek in hoge kwaliteit (Qobuz, Tidal) of een heel specifiek aanbod (Hits NL). We zijn uiteraard benieuwd hoe populair de bekende muziekdiensten onder iCulture-lezers zijn, maar willen het ook graag weten als je voor een wat minder bekende aanbieder hebt gekozen.

Je kunt maximaal drie opties aanvinken.

Streaming videodiensten
Eerder deze week vernieuwden we ons overzicht met streaming videodiensten, waarin we Netflix, Videoland, Film1 en andere diensten vergelijken. Netflix blijft aan de weg timmeren, maar Videoland heeft de afgelopen jaren wel een inhaalslag gemaakt: van een dienst met veel oud materiaal zijn ze veranderd in dé plek waar je veel Nederlandstalige series en films vindt. Of kies jij voor een van de andere aanbieders? Je kunt maximaal drie opties aanvinken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2017, 17:30
Categorie Diensten
Onderwerpen iculture peilt, muziek, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.