Austin Pruitt met Apple Watch

Deze paralympische sporter doet al zijn trainingen met een Apple Watch

De Apple Watch helpt niet alleen mensen met overgewicht aan een wat actievere levensstijl. Ook als paralympische sporter kun je heel wat profijt hebben van een Apple Watch, omdat je er al je workouts mee kunt vastleggen.

De Global Accessibility Awareness Day komt eraan en dat betekent dat in de Apple Store allerlei workshops zijn voor mensen met een beperking. De nadruk ligt daarbij vaak op het gebruik van iPhones door slechtzienden, maar er zijn veel meer handicaps en genoeg andere Apple-producten waar je ook iets aan kunt hebben. Neem bijvoorbeeld de paralympische sporter Austin Pruitt. Hij deed in 2012 en 2016 mee aan de Paralympische Spelen en gebruikt voor zijn trainingen een Apple Watch. Daardoor bespaart hij veel tijd als hij in zijn rolstoel aan het trainen is. Voorheen moesten er allerlei sensoren aan zijn rolstoel worden bevestigd, maar nu kan Pruitt het af met één apparaat: een Apple Watch.

Apple Watch ook voor topsport

Pruitt gebruikt het zowel voor zijn trainingen als voor zijn dagelijkse activiteiten. “Dit heeft alles”, aldus de topsporter. “Dit is voor mijn rolstoel en mijn wandelingen, alles in één”. CNET sprak niet alleen met Pruitt, maar ook met Sarah Herrlinger, die bij Apple verantwoordelijk is voor toegankelijkheidsfuncties. “Elk jaar proberen we nieuwe dingen toe te voegen. We kijken hoe we jaar na jaar alles weer net iets beter kunnen maken”.

Austin Pruitt met Apple Watch

Zo kun je al langer teksten laten voorlezen, maar is het nog maar sinds kort mogelijk om cochleaire implantaten met een iPhone te gebruiken. Dit werkt via Bluetooth. Maar er is nog veel meer mogelijk. Tijdens het koken kun je speciale barcode-apps gebruiken om te weten welk kruidenpotje je in handen hebt. En met Siri kun je vragen om een HomeKit-geschikt huishoudelijk apparaat in te schakelen. Verder werkt Apple met fabrikanten van Braille-apparaten en zorgt het bedrijf voor ondertitels en audiobeschrijvingen als je naar content op de Apple TV kijkt.

Op 17 mei is het Global Accessibility Awareness Day. Heb je je nog niet ingeschreven voor de workshops, dan kan dat alsnog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2018, 17:32
Bron Bron CNET
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, sport

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.