Deze Mac-screensavers zijn gebaseerd op de Apple Watch-wijzerplaten

Met WatchOS X en MacClock breng je de wijzerplaten van de Apple Watch naar de Mac. Je stelt ze in als screensavers, zodat je altijd weet hoe laat het is. Je kan kiezen uit meer dan vijf verschillende wijzerplaten.

WatchOS X en MacClock: Apple Watch-wijzerplaten als screensavers

Als je dol bent op de wijzerplaten van de Apple Watch, dan kun je deze ook makkelijk als screensaver op je Mac instellen. De ontwerpers Bjorn Johansson en Rasmus Nielsen hebben respectievelijk de screensavers MacClock en WatchOS X gemaakt. Vooral de laatstgenoemde zal voor veel Apple Watch-gebruikers herkenbaar zijn, want deze screensaver bevat vijf verschillende wijzerplaten.


De verzameling wijzerplaten voor de Apple Watch is inmiddels vrij groot. Voor deze screensavers hebben de ontwerpers een selectie gemaakt. In MacClock vind je de wijzerplaat Eenvoud, waarbij je kan kiezen uit vier verschillende weergaven, bijvoorbeeld zonder streepjes voor de minuten. Om het passend te maken voor de Mac, gebruikt MacClock de hele breedte van het scherm. Je kan de screensaver echter ook vierkant instellen.

WatchOS X houdt het meer bij de originele wijzerplaten. Allereerst zijn de wijzerplaten allemaal rond. Je kan in totaal uit vijf soorten kiezen: Eenvoud, Chronograaf, Handig, XL en normaal. Bovendien is er een hele reeks aan kleuren voor de secondewijzer beschikbaar. Helaas kun je geen complicaties toevoegen, maar desalniettemin is het een leuke afwisseling voor de standaard screensavers die op je Mac staan. In onze test bleek helaas wel dat de secondewijzer bij de Chronograaf-wijzerplaat wat kuren vertoont.

WatchOS X screensavers.

De screensavers van WatchOSX download je via de website van Rasmus Nielsen, terwijl je de screensaver van MacClock hier vindt. De screensavers zijn helemaal gratis te downloaden. Na het downloaden moet je wel toestemming geven om ze te kunnen installeren. Dit doe je bij Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Open toch. Vervolgens kun je bij Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging de screensavers instellen.

MacClock screensavers.

Bekijk ook

Apple Watch-wijzerplaat aanpassen en wisselen: zo werkt het in watchOS 10

Bij de Apple Watch heb je de keuze uit allerlei wijzerplaten. Maar hoe stel je een nieuwe wijzerplaat in? Dat lees je hier! We vertellen over Apple Watch wijzerplaten wisselen, extra widgets toevoegen en aanpassen. Zorg dat de wijzerplaat helemaal naar jouw persoonlijke smaak is!

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.