WatchOS X screensavers voor de Mac.

Deze Mac-screensavers zijn gebaseerd op de Apple Watch-wijzerplaten

Met WatchOS X en MacClock breng je de wijzerplaten van de Apple Watch naar de Mac. Je stelt ze in als screensavers, zodat je altijd weet hoe laat het is. Je kan kiezen uit meer dan vijf verschillende wijzerplaten.

WatchOS X en MacClock: Apple Watch-wijzerplaten als screensavers

Als je dol bent op de wijzerplaten van de Apple Watch, dan kun je deze ook makkelijk als screensaver op je Mac instellen. De ontwerpers Bjorn Johansson en Rasmus Nielsen hebben respectievelijk de screensavers MacClock en WatchOS X gemaakt. Vooral de laatstgenoemde zal voor veel Apple Watch-gebruikers herkenbaar zijn, want deze screensaver bevat vijf verschillende wijzerplaten.

De verzameling wijzerplaten voor de Apple Watch is inmiddels vrij groot. Voor deze screensavers hebben de ontwerpers een selectie gemaakt. In MacClock vind je de wijzerplaat Eenvoud, waarbij je kan kiezen uit vier verschillende weergaven, bijvoorbeeld zonder streepjes voor de minuten. Om het passend te maken voor de Mac, gebruikt MacClock de hele breedte van het scherm. Je kan de screensaver echter ook vierkant instellen.

WatchOS X houdt het meer bij de originele wijzerplaten. Allereerst zijn de wijzerplaten allemaal rond. Je kan in totaal uit vijf soorten kiezen: Eenvoud, Chronograaf, Handig, XL en normaal. Bovendien is er een hele reeks aan kleuren voor de secondewijzer beschikbaar. Helaas kun je geen complicaties toevoegen, maar desalniettemin is het een leuke afwisseling voor de standaard screensavers die op je Mac staan. In onze test bleek helaas wel dat de secondewijzer bij de Chronograaf-wijzerplaat wat kuren vertoont.

WatchOS X screensavers.

De screensavers van WatchOSX download je via de website van Rasmus Nielsen, terwijl je de screensaver van MacClock hier vindt. De screensavers zijn helemaal gratis te downloaden. Na het downloaden moet je wel toestemming geven om ze te kunnen installeren. Dit doe je bij Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Open toch. Vervolgens kun je bij Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging de screensavers instellen.

MacClock screensavers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2018, 14:00
Bron Bron iFun
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen screensaver, wijzerplaat

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.