Vier nieuwe Animoji op komst: giraffe, haai, uil en zwijn

Apple heeft vier nieuwe Animoji geïntroduceerd, die je vanaf iOS 12.2 kunt gebruiken. Het gaat om de giraffe, een babyhaai, uil en een wratten- of everzwijn. Je kunt ze als geanimeerd karakter gebruiken, net als de eerdere Animoji.

Met een Animoji kun je je eigen hoofd vervangen door een karakter die meebeweegt met wat jij zegt. Ook de mond- en oogbewegingen worden geïmiteerd door je virtuele karakter. Zo kun je een berichtje in iMessage extra grappig maken. Je kunt ook als Animoji meedoen aan een FaceTime-videogesprek. Aan het begin waren 12 Animoji-karakters aanwezig in iOS 11, maar Apple voegde er in iOS 11.3 vier nieuwe aan toe: een draak, leeuw, beer en doodskop. Daarna volgden in iOS 12 nog eens vier karakters: een tijger, koala, T-rex en een spookje. Daarnaast kwamen er Memoji bij, getekende karakters die je zelf kunt samenstellen zodat het lijkt op jezelf of iemand die je wilt uitbeelden.

Giraffe, haai, uil en zwijn

Met de vier karakters die er nu bijkomen staat het totaal op 24 stuks. De nieuwkomers zijn voorlopig alleen te vinden in de iOS 12.2 beta, waarvan maandagavond de tweede beta verscheen.

Animoji in iOS 12.2.

Je kunt met Animoji overigens ook persoonlijke stickers maken. Hiervoor kies je het gewenste karakter en neem je een bepaalde houding aan, bijvoorbeeld met een uitgestoken tong. Sleep je Animoji daarna naar het chatscherm en laat het los, net als bij een gewone sticker. Om Animoji te kunnen gebruiken heb je een toestel met TrueDepth-camera nodig, dus een iPhone X of nieuwer.

Apple voegde Animoji toe aan iOS als grappige functie om te laten zien hoe de gezichtsherkenning werkt. Andere smartphonefabrikanten zoals Samsung gingen er daarna ook mee aan de slag.

Er zitten nog meer nieuwe functies in iOS 12.2. In onderstaand artikel hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Er zitten in deze aanstaande update ook aanwijzingen dat Hé Siri voor AirPods eraan komt. Daarnaast bevat iOS 12.2 beta 2 een nieuwe functie die de bewegingssensoren in de Safari-browser blokkeert. Daardoor kunnen websites de metingen van de gyroscoop en de accelerometer niet meer uitlezen.

Bekijk ook

iOS 12.2 functies: deze vernieuwingen vind je in de nieuwste update

iOS 12.2 is hier! Welke nieuwe functies en vernieuwingen zitten erin? In dit artikel praten we je bij over de iOS 12.2 functies die je nu meteen zelf kunt proberen!

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Ze zien eruit als een hond, varken, draak of robot. Je gebruikt ze in iMessage en in de Berichten-app, in FaceTime-gesprekken en als stilstaande sticker. Ook kun je een Animoji maken die op jou lijkt in de vorm van een Memoji. Hoe je ze gebruikt op de iPhone, iPad en Mac lees je hier.

Animoji

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.