Filters voor foto's in iMessage.

Deze 5 vernieuwingen komen naar iMessage in iOS 12

Apple blijft iMessage maar uitbreiden, ook in iOS 12. De belangrijkste toevoegen zijn camera-effecten, maar er zijn nog meer vernieuwingen in de Berichten-app, die we in dit artikel met je langslopen.

iMessage-vernieuwingen in iOS 12

Apple heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het toevoegen van leuke functies in iMessage. In iOS 10 werden effecten en apps toegevoegd en met de komst van de iPhone X werden Animoji geïntroduceerd. Met iOS 12 komen er weer nieuwe mogelijkheden bij om je chatgesprekken nog leuker te maken. Een overzicht.

#1 Camera-effecten

Als je een foto of video maakt door de camera te openen vanuit de Berichten-app op je iPhone of iPad, dan vind je linksonderin een speciale effecten-knop. Hiermee kun je de foto’s op allerlei manieren bewerken. Je kunt een artistiek filter toevoegen of een tekstlabel in je foto op video plakken. Ook tekenen of stickers toevoegen aan de camera is mogelijk in de nieuwe effecten-module. Daarbij kun je een sticker vastplakken zodat hij bewegingen volgt bij een video-opname.

De functionaliteit lijkt afgekeken van Snapchat en Instagram en heeft ook wel wat weg van wat Apple doet met Clips. Het leuke is dat ontwikkelaars dus functies aan de camera kunnen toevoegen via de App Store in iMessage. Ze kunnen bijvoorbeeld stickers maken die je, net als gewone iMessage-apps, kunt installeren binnen de Berichten-app en dan kunt gebruiken binnen de effecten-omgeving.

De effecten-module is alleen te bereiken als je de camera opent vanuit de Berichten-app en dus niet terug te vinden in de Camera-app op je iPhone. Je kunt de effecten echter wel gebruiken in FaceTime.

Camera effecten in iMessage

#2 Verbeterde Animoji

Met de iPhone X introduceerde Apple Animoji: emoji die bewegen zoals jij je hoofd beweegt en die je stem opnemen. In iOS 12 worden de figuurtjes nog beter in het nabootsen van de bewegingen van je gezicht: als je bijvoorbeeld knipoogt of je tong uitsteekt dan doet de Animoji hetzelfde. De opnames die je maakt kunnen voortaan maximaal 30 seconden duren in plaats van 10 seconden.

Daarnaast heeft Apple enkele nieuwe Animoji gepresenteerd: je kunt voortaan een praten als een tijger, een panda, een t-rex of een spookje. Allemaal dus met de mogelijkheid om je tong uit te steken of te knipogen. Daarnaast kun je een Memoji maken; dat is een Animoji van jezelf.

iOS 12 Apple Memoji

#3 Foto-app voor iMessage

Apple heeft een nieuwe app ontwikkeld voor iMessage: Foto’s. Hiermee kun je binnen een gesprek naar foto’s zoeken en deze delen. De app geeft suggesties op basis van degene met wie je praat, waar jullie het over hebben en op basis van plekken waar jullie allebei tegelijkertijd zijn geweest.

Foto's in iMessage

#4 Groepsgesprekken via FaceTime

Tijdens de presentatie van iOS 12 kondigde Apple FaceTime voor groepen aan. Je kunt met maximaal 32 mensen deelnemen aan een gesprek. Het handige is dat je vanuit een groepschat in iMessage met één klik een gesprek start met alle leden van die groep. Dit is veruit de snelste manier om een groepsgesprek te initiëren.

iOS 12 FaceTime met groepen

#5 Sneller FaceTimen

Heel eerlijk: dit is een minimale verbetering, maar wel een hele handige. Als je bovenin een chatgesprek op de naam van je gesprekspartner klikt schuift er een menuutje openen waarmee je diegene kunt FaceTimen (audio of video). Eerder moest je daarvoor het info-scherm van het chatgesprek open klikken om daarmee de contact-informatie van diegene te openen. Dit werkt net even wat makkelijker en sneller. Ouderwets bellen werkt, in ieder geval in de eerste beta van iOS 12, nog niet op deze manier; ook niet bij mensen die geen iPhone hebben.

Ook de regel met de apps is trouwens opnieuw ontworpen, die is compacter als je typt.

Sneller Facetimen

Beschikbaarheid
Deze functie komt in het najaar van 2018 beschikbaar in iOS 12. Ontwikkelaars kunnen nu alvast de iOS 12 beta proberen. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan onze lijst met kleine en minder bekende iOS 12 functies die pas na de keynote bekend werden of in de beta’s zijn ontdekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2018, 17:19
Categorie Diensten
Onderwerpen animoji, berichten, chatten, imessage
Devices iPad, iPhone
Software iOS 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.