Nest Hello videodeurbel

Nest wordt onderdeel van Google Home

CEO vertrekt na kritiek van personeel

Er is opnieuw gerommel bij Nest. CEO Marwan Fawaz is opgestapt uit zijn leidinggevende rol en het bedrijfsonderdeel Nest valt nu onder de Google-divisie die ook slimme speakers maakt!

De afgelopen drie jaar opereerde Nest als redelijk zelfstandig onafhankelijk bedrijfsonderdeel, maar daar kwam een halfjaar geleden verandering in. Nest werd onderdeel van Google en het plan was dat de Nest-producten beter zouden gaan samenwerken met de andere hardware- en software die Google maakt. De redenering daarachter is dat bijna alles tegenwoordig wordt aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Volgens CNET was er intern nogal wat kritiek op CEO Fawaz en medewerkers zien de nu aangekondigde reorganisatie daarom als positief. Fawaz krijgt een rol op de achtergrond, als adviseur.

Nest viel dus al een paar maanden onder Google, maar die banden worden nu nog wat steviger aangehaald. De Nest-thermostaten, -rookmelders en andere producten zullen voortaan vallen onder Rishi Chandra, de man die ook het productmanagement van Google Home en andere producten voor in huis aanstuurt. Volgens Google’s hardware-baas Rick Osterloh is alles in goed overleg verlopen: “We hebben gezamenlijk besloten om deze wijzigingen door te voeren, zodat we onze gebruikers beter van dienst kunnen zijn”.

Misschien dat er nu wat meer rust in de tent is, nu alle thuisproducten onder één divisie vallen.

Meer Google-samenwerking
Nu Nest onder Chandra valt kunnen we wellicht meer onderlinge samenwerking tussen de producten verwachten. Zo is de Google Assistant sinds kort beschikbaar op de Nest Cam IQ. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Nest werd vier jaar geleden overgenomen door Google, nadat het was opgericht door voormalig Apple-kopstuk Tony Fadell. Fadell verliet het bedrijf in 2016, terwijl Dropcam-oprichter Greg Duffy in 2015 al zijn biezen pakte. Duffy verklapte daarbij dat het achteraf een grote fout was geweest om zijn bedrijf aan Google te verkopen en dat het bovendien een ramp was om met Fadell samen te werken. Eerder dit jaar verliet Nest mede-oprichter Matt Rogers uiteindelijk ook het bedrijf.

Grote druk
Het blijkt intern niet echt lekker te hebben gelopen bij Nest. Google zou Nest onder grote druk hebben gezet om snel nieuwe producten te ontwikkelen, maar het bedrijf kreeg daarvoor relatief weinig middelen. Dat leidde er zelfs toe dat Alphabet in 2016 op het punt stond om Nest te verkopen, nota bene aan de huidige aartsrivaal Amazon. Fadell dreigde op te stappen als die deal doorging. De verkoop vond niet plaats, maar Fadell stapte toch op.

Nest en Google samengevoegd

Ondertussen zijn er de afgelopen jaren wel gewoon producten uitgebracht. In Nederland is bijvoorbeeld sinds kort de Nest Hello videodeurbel verkrijgbaar, als tegenhanger van de populaire Ring-deurbel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 8:25
Bron Bron CNET
Categorie Accessoires
Onderwerpen google, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.