Apple 18 Watt iPhone adapter

Gerucht: ‘Apple’s snellere 18W-lader voorlopig alleen geleverd bij nieuwe iPhones’

Losse verkoop begint later

Naar verwachting levert Apple de nieuwe iPhones met een snellere 18W-lader. Maar als je van plan was om een tweede oplader erbij te kopen, moet je volgens bronnen op zoek naar een alternatief. De losse verkoop begint namelijk pas later.

Voor het eerst sinds de allereerste iPhone is Apple volgens geruchten van plan om de 2018 iPhones te leveren met een 18W-lader met USB-C. Dit heeft als voordeel dat je meteen vanuit de doos gebruik kan maken van iPhone-snelladen. Een tweede 18W-lader erbij kopen voor bijvoorbeeld op kantoor zit er volgens Macotakara voorlopig niet in. Vanwege een beperkte voorraad zou Apple niet genoeg exemplaren voor de losse verkoop hebben.

’18W-oplader nog niet voor losse verkoop’

Apple start binnenkort met de productie van de nieuwe opladers met USB-C, maar de eerste hoeveelheid is dan alleen bedoeld voor kopers van de nieuwe iPhones. Apple gaat ervoor zorgen dat iedere 2018 iPhone geleverd wordt met deze snellere lader, maar mensen die niet meteen de nieuwste iPhone hoeven maar wel deze snellere lader willen kopen, moeten nog even geduld hebben. Macotakara laat niet weten hoelang het dan nog duurt voordat de losse verkoop van deze oplader start.

Daarnaast kunnen andere bedrijven volgens de bron op een later moment profiteren van een nieuwe Lightning-chip, genaamd de C48B. Deze nieuwe chip regelt het snelladen en zal later in 2018 toegevoegd worden aan het MFi-programma. MFi (Made for iPhone) betekent dat het accessoire door Apple goedgekeurd is. In het geval van een oplader of kabel weet je dat je dus een betrouwbaar model in huis gehaald hebt.

Alternatieve laders mogelijk
Hou er rekening mee dat het nu nog gaat om geruchten, maar dat er nog geen man overboord is als je een tweede snellere oplader wil kopen of niet meteen de nieuwste iPhone wil hebben. Er zijn genoeg alternatieven waarmee je je iPhone ook sneller kan opladen. Zo werken Apple’s eigen USB-C opladers die bij de MacBooks geleverd worden ook met de iPhone en iPad, maar je betaalt hier wel de prijs voor. De 30W-lader kost €59, maar er zijn ook soortgelijke opladers met Power Delivery van derden. Deze zijn vaak goedkoper en werken ook gewoon met de iPhone en iPad. Een voorbeeld is deze lader van Aukey van €15.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 8:29
Bron Bron Macotakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, opladen
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.