Nest-thermostaat-tafel-houder

Nest-thermostaat niet langer verkrijgbaar in Apple Stores

De slimme Nest-thermostaat is niet langer te koop in Apple Stores. Dat heeft mogelijk te maken met het gebrek aan HomeKit-ondersteuning.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nest-thermostaat-tafel-houderApple is gestaakt met de verkoop van Nest-producten in de Apple Store. Zowel de Nest-thermostaat als de bijbehorende rookmelder zijn hierdoor niet meer in Apple’s winkels te vinden. Een reden is niet bekend, maar wij vermoeden dat het iets te maken heeft met het gebrek aan HomeKit-ondersteuning. De Nest werkt niet samen met Apple’s eigen slimme thuisplatform, wat reden kan zijn om de verkoop te staken.

We zagen wel eens eerder producten uit de Apple Store verdwijnen omdat ze niet samenwerken met een officieel Apple-platform. De activiteitentrackers van Fitbit zijn bijvoorbeeld niet compatibel met de Gezondheid-app en HealthKit in iOS. Toen Fitbit zei hier geen verandering in te gaan brengen, werden de Fitbit-trackers uit de Apple Store gehaald.

Lees ook: Dossier HomeKit

Update 25 juli 2015: Nest laat aan iCulture weten, dat de producten niet voorgoed zijn verdwenen uit de Amerikaanse Apple Store. “Apple is een waardevolle partner van Nest en de nieuwe producten zullen in de komende weken beschikbaar komen bij Apple in de Verenigde Staten.”

Wellicht dat Apple ook de concurrentie uit de Apple Store wil mijden. Nest werd begin 2014 overgenomen door Google, één van Apples’s grote concurrenten op de smartphonemarkt. Google probeert van Nest bovendien een slim platform voor apparaten in huis te maken – waarmee ze direct concurreren met HomeKit.

Apple verkoopt in de Verenigde Staten nu de slimme EcoBee-thermostaat, maar deze is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Het is nog niet bekend wanneer deze thermostaat in Nederland wordt geïntroduceerd. Wie een Nest wil kopen, kan terecht bij andere winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2015, 17:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple store, homekit, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.