Mobiel bankieren-app voor kinderen

Otly en bunq maken mobiel bankieren-app voor kinderen

Otly en bunq ontwikkelen een mobiel bankieren-app voor kinderen, waarmee ze echte transacties kunnen doen.

Otly en bunq gaan samen een mobiel bankieren-app voor kinderen ontwikkelen. Kinderen leren hiermee te betalen en te sparen. Onder toezicht van hun ouders kunnen kinderen in de app geld ontvangen, overmaken en sparen. Ze hebben daarbij een eigen rekening.


Mobiel bankieren-app voor kinderen

Mobiel bankieren-app voor kinderen

Kinderen kunnen met de app van Otly al leren om met zakgeld om te gaan. Het plan is nu om er ook mobiel bankieren aan toe te voegen, zodat kinderen echte transacties kunnen doen zodat ze met geld leren omgaan. Aan de app is een rekening van bunq gekoppeld, waarmee de kinderen weinig schade kunnen aanrichten. Alles wat ze doen gebeurt bovendien onder toezicht van hun ouders. Gek genoeg hebben kinderen steeds minder controle gekregen over hun zakgeld. Vroeger konden ze hun spaarpot stukslaan en het geld uitgeven in de winkel. Maar terwijl we steeds meer online doen, is het voor kinderen lastig om daarbij aankopen te doen. Ze zullen gebruik moeten maken van de bankrekening of creditcard van hun ouders.

Otly-app

Otly werd in 2015 in Amsterdam opgericht door Lior Bornshtain en Vedran Vego. Er zijn twee apps: Otly voor ouders en Otly Jr. voor kinderen. Ouders kunnen in hun app bijhouden en inplannen hoeveel zakgeld hun kinderen krijgen. In de app zien ze een overzicht van de transacties en andere activiteiten in het digitale spaarvarken, ze krijgen grafieken te zien en kunnen wekelijks of maandelijks zakgeld bijschrijven. Voor kinderen is er de Otly Jr.-app met verschillende spaarpotjes voor verschillende doelen, grafieken om de inkomsten te plannen en een aftelklok om snel te kunnen zien wanneer er weer zakgeld binnenkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.