Hololens

‘Mixed Reality-headset van Apple weet waar je kijkt’

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple's mixed reality-headset werken met oogtracking en mogelijk ook met irisherkenning.

Mixed reality-headset met oogtracking

Er zit een geavanceerd systeem in om te tracken waar je naar kijkt, schrijft Kuo in een notitie aan investeerders. De oogtracking werkt met een zender en ontvanger die de oogbewegingen detecteren en analyseren. Gebruikers krijgen dan beelden en informatie te zien op basis van algoritmes. De zender gebruikt een golflengte met onzichtbaar licht en de ontvanger detecteert hoe dit wordt gereflecteerd door de oogbal. Op basis hiervan is te bepalen hoe de oogbal beweegt. Ook is te achterhalen of een gebruiker met de ogen knippert.


De meeste headsets voor mixed reality worden bediend door een controller in de hand te houden, maar dat is minder natuurlijk. Het voelt alsof je een muis of trackpad gebruikt om iets aan te sturen. Directe oogtracking is natuurlijker.

Mixed Reality toepassing in de bouw

Volgens Kuo heeft het systeem van Apple meerdere voordelen. Het is intuïtiever en er is directe interactie met de omgeving mogelijk. Ook hoeven er geen zware berekeningen te worden uitgevoerd op het moment dat de gebruike niet kijkt.

Irisherkenning voor Apple Pay

Daarnaast denkt Kuo dat de mixed reality-headset irisherkenning heeft. Hij baseert dat op hardware-specificaties waarmee irisherkenning mogelijk is. Dit zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor Apple Pay tijdens het gebruik van een headset.

The Information noemde eerder ook al dat Apple’s headset geavanceerde oogtracking heeft en dat er meer dan twaalf camera’s in zitten voor het meten van handbewegingen. Kuo verwacht de mixed reality-headset medio 2022. Later verschijnt er ook nog een bril en in de verre toekomst zouden zelfs contactlenzen staan gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2021, 11:07
Bron Bron MacRumors
Categorie Geruchten
Onderwerpen bril, headset, mixed reality
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.