Ming-Chi Kuo heeft nieuwe baan, maar gaat door met Apple-voorspellingen

Als je Apple-geruchten volgt, dan ken je ongetwijfeld de naam Ming-Chi Kuo. De analist deed tientallen keren correcte voorspellingen, maar gaat nu iets anders doen. Hij stapt op bij KGI Securities en gaat de ontwikkelingen rondom Apple en andere techbedrijven nu volgen via zijn nieuwe werkgever, TF International Securities.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ming-Chi Kuo is de man achter talloze voorspellingen over nieuwe producten van Apple. Zes jaar lang volgde Kuo alle ontwikkelingen rondom Apple: hij dook in de toeleveringsketen, sprak met fabrikanten en schreef aan de lopende band rapporten met voorspellingen. Waarschijnlijk had Kuo weinig bronnen binnen Apple zelf, maar wist hij dankzij zijn uitgebreide Aziatische netwerk al vroegtijdig nieuwe producten en ontwikkelingen op te sporen. Tot vandaag, want Kuo heeft aangegeven dat hij een andere baan heeft.

Update juni 2018: Kuo werkt nu bij een ander bedrijf, TF International Securities. Hij zal nog steeds voorspellingen over Apple doen.


Zoals we al eerder in een portret van Ming-Chi Kuo vertelden: over de man zelf is niet zo heel veel bekend. Kuo geeft nauwelijks interviews en houdt geen presentaties. Maar ondertussen is hij wel uitgegroeid tot de meest invloedrijke Apple-voorspeller aller tijden. Zes jaar werkte hij bij KGI Securities, waar hij de Apple Watch, 3D Touch, de 12-inch MacBook, de dubbele camera’s van de iPhone 7 Plus en recent nog Face ID voor de iPhone X juist voorspelde.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Voor 2018 heeft Kuo ook alweer zijn erfenis achtergelaten, want hij heeft een line-up gegeven van alle iPhones voor 2018. Zo voorspelt Kuo dat Apple een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm gaat uitbrengen die veel eigenschappen overneemt van de iPhone X, maar dan voor een veel lagere prijs. Opmerkelijk: 3D Touch ontbreekt op dit nieuwe toestel. Wat we later dit jaar ook nog kunnen verwachten volgens Kuo is een nieuw design voor de Apple Watch. Of het uitkomt is een kwestie van afwachten, maar wie van geruchten houdt zal voortaan andere bronnen moeten raadplegen.

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Kuo blijft zich wel met tech bezighouden, maar is van plan om zich op de ontwikkelingen bij andere bedrijven gaan richten. Het zou daarbij kunnen gaan om de vele Chinese merken die momenteel aan de weg timmeren, zoals OnePlus. Hou je niet van geruchten, dan is het vertrek van Kuo goed nieuws: er valt tijdens de keynotes van Apple hopelijk wat meer te raden. Voorheen lekte vrijwel alles vroegtijdig al uit. Het nieuws van Kuo’s vertrek komt trouwens van een ander geruchtenkanon: Mark Gurman. Die zal ongetwijfeld zijn kans grijpen om de komende maanden de rol van Kuo verder over te nemen. Wie Chinees kan lezen, vindt hier de aankondiging van Kuo’s vertrek.

https://www.iculture.nl/nieuws/ming-chi-kuo-analist/

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.