Apple Music Voor jou-pagina.

Apple maakt Voor jou-tabblad in Apple Music nog persoonlijker

Apple Music gaat het Voor jou-tabblad in Apple Music vaker updaten met allerlei nieuwe suggesties. Zo komen er suggesties op basis van thema.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In iOS 12.2 vernieuwde Apple het Ontdekken-tabblad in Apple Music en nu wordt ook het Voor jou-tabblad onder handen genomen. Betatesters met iOS 12.3 zien een compleet vernieuwd Voor jou-tabblad, met veel meer muziek en aanbevelingen die passen bij jouw muzieksmaak. De vernieuwing werd ontdekt door 9to5Mac.

Apple Music Voor jou-tabblad vernieuwd

Al sinds de komst van Apple Music in 2015 is het Voor jou-tabblad een belangrijke plek om muziek te ontdekken. Door nummers en albums hartjes te geven, leert Apple Music welke muziek je leuk vindt en past daar de suggesties op aan. Op de Voor jou-pagina vind je elke dag speciale afspeellijsten en albums, maar wordt het nog persoonlijker. In plaats van muziek voor de dag vind je er muziek in verschillende thema’s, die beter passen bij jouw muzieksmaak.

Apple Music Voor jou vernieuwd.

Bovenaan de vernieuwde pagina vind je, zoals vanouds, de speciale afspeellijsten zoals de Vrienden mix en de Chill mix. Daaronder staat in de vernieuwde versie onlangs afgespeelde muziek, maar verderop ziet alles er anders uit. Je vindt hier namelijk speciale categorieën met daarin afspeellijsten en albums die voor jou geselecteerd zijn. In onze test zagen we bijvoorbeeld albums in de categorieën Vrolijk, Pop en Rock en afspeellijsten met als thema The Night is Young en Feeling good. Zoals je bij Apple Music gewend bent, kan je de albums en afspeellijsten horizontaal scrollen om nog meer suggesties te krijgen.

Zoals de naam van de afspeellijst The Night is Young al aangeeft, wordt de inhoud gedurende de dag vaker bijgewerkt. Dat betekent dat het dus meer de moeite waard is om deze pagina te bekijken. Zoals altijd kun je muziek toevoegen aan je eigen bibliotheek. Dat zal bij het vernieuwde Voor jou-tabblad alleen maar belangrijker worden, want voordat je het weet verdwijnen de voorgestelde albums en afspeellijsten weer.

In onze aparte tip lees je hoe je in Apple Music je muzieksmaak voor het Voor Jou-tabblad kan beïnvloeden.

Bekijk ook

Zo stem je Apple Music beter af op jouw muzieksmaak

Met deze tips vult het Voor jou-tabblad van Apple Music zich met muziek die perfect bij jou past. Je zult er alleen wel even wat moeite voor moeten doen.

Komt in iOS 12.3
De veranderingen zijn te vinden in de Muziek-app in de beta van iOS 12.3 en in iTunes op de Mac in de beta van macOS 10.14.5. Waarschijnlijk is de vernieuwde pagina voor iedereen te zien zodra deze updates beschikbaar zijn. Apple brengt iOS 12.3 en alle andere updates ergens in mei uit.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 12.3 Publieke beta 6 uit

Apple heeft een nieuwe beta uitgebracht. iOS 12.3 beta 6 is nu beschikbaar en bevat weer een aantal veranderingen en verbeteringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.