iDEAL-app met scannen van QR-code.

Betalen met een QR-code dankzij nieuwe iDEAL-app

iDEAL-betalingen verrichten moet een stuk eenvoudiger worden. De betaaldienst heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je een speciale iDEAL-app kunt scannen, waarna je vervolgens via de mobiel bankieren-app van je bank de betaling kunt verrichten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iDEAL-app met scannen van QR-code.
Betalen met je mobiel gebeurt steeds vaker dankzij de ontwikkeling van de vele mobiel bankieren-apps en in dat kader heeft iDEAL een nieuwe app gelanceerd waarmee je betalingen kunt verrichten door een QR-code te scannen. Deze zal voor het eerst gebruikt worden tijdens de Hartweek van de Hartstichting.

Geld overmaken met QR-code

De nieuwe functie werd ontdekt door Androidworld. Door met de iDEAL-app een speciale QR-code te scannen, kun je direct geld overmaken. Je wordt na het scannen van de code doorgestuurd naar de mobiel bankieren-app van je eigen bank, zodat je de betaling uit kunt voeren. Alle gegevens zitten al in de QR-code verwerkt, zoals de ontvanger en het te betalen bedrag. Het is daardoor alleen een kwestie van de betaling bevestigen. De app werkt alleen met speciale QR-codes met daarin het iDEAL-logo die gemaakt kunnen worden door bedrijven met een iDEAL-contract.

QR-code scannen via iDEAL-app. iDEAL-app met QR-code voor doneren tijdens hartweek.

De app wordt voor het eerst ingezet bij de Hartweek van de Hartstichting. Deze vindt plaats van 17 tot en met 23 april. En dankzij de iDEAL-app moet het doneren een stuk eenvoudiger zijn. Na het scannen van de code word je doorgestuurd naar de donatiepagina van de Hartstichting. Je kunt hier zelf een gewenst bedrag invullen, waarna de iDEAL-betaling meteen gestart wordt. Scan je de bovenstaande code met deze nieuwe app, dan kun je de functie zelf uitproberen.

Gisteren lanceerde de ING zijn eigen betaalmethode met QR-code. In de Mobiel Bankieren-app kun je zelf een QR-code aanmaken, waarna de betalende partij deze alleen maar hoeft te scannen. In tegenstelling tot de QR-code van iDEAL, is de QR-code van de ING universeel, waardoor ook andere banken in hun apps scanners kunnen maken om de codes te scannen. De app van iDEAL werkt alleen met speciale QR-codes met daarin een iDEAL-logo, terwijl de iDEAL-codes op hun beurt ook alleen in de iDEAL-app werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 16:11
Categorie Apps
Onderwerpen ideal, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.