Google-logo kleuren

‘Google werkt aan eigen toetsenbord voor iOS met optie voor zoekopdrachten’

Google zou werken aan een eigen toetsenbord voor iOS. Dit toetsenbord zou zich onderscheiden met een ingebouwde mogelijkheid om zoekopdrachten uit te voeren, zowel naar weblinks als naar afbeeldingen.

Google-logo kleurenGoogle heeft al een hoop apps uitgebracht voor iOS, maar een eigen toetsenbord ontbrak nog in het assortiment. Bronnen die bekend zijn met de activiteiten en ontwikkelingen binnen Google melden dat het bedrijf druk bezig is met het ontwikkelen van een eigen toetsenbord voor iOS. Bij dit toetsenbord ligt de focus op het uitvoeren van zoekopdrachten, voornamelijk om de hoeveelheid Google-searches wat op te krikken op het mobiele platform.

Google-toetsenbord met zoekopdrachten

Het nieuwe Google-toetsenbord zou uitgerust worden met een aantal unieke functies. Ten eerste moet het mogelijk zijn om te typen door te slepen, net als een toetsenbord als SwiftKey. En met een druk op het Google-logo zou je snel een zoekopdracht uit kunnen voeren. Niet alleen naar weblinks, maar ook naar afbeeldingen en gifs. Vooral laatstgenoemde functie zou populair kunnen worden, gezien de populariteit van gifs in Telegram, Twitter en andere communicatie-apps.

Hoewel Google druk bezig zou zijn met het ontwikkelen van dit nieuwe toetsenbord, is het nog niet zeker of (en zo ja) wanneer het toetsenbord het levenslicht zal zien. De ontwikkeling is al maanden aan de gang en werknemers zijn het toetsenbord ook al uitgebreid aan het testen. Google is overigens niet het enige concurrerende bedrijf dat een toetsenbord voor iOS in de planning heeft staan. Ook Microsoft heeft een eigen toetsenbord in ontwikkeling, waarin de bediening met één hand centraal staat.

iOS ondersteunt sinds de komst van iOS 8 alternatieve toetsenborden, waardoor elke app-maker een eigen toetsenbord uit kan brengen. De populairste toetsenborden zijn het eerder genoemde SwiftKey, maar ook Fleksy en Path Input zijn mogelijke opties als je het standaard iOS-toetsenbord zat bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2016, 8:24
Categorie Apps
Onderwerpen google, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.