Microsoft Word Flow bedienen met een hand.

Microsoft-toetsenbord voor iOS is te bedienen met één hand

Het Microsoft Word Flow-toetsenbord voor iOS krijgt een speciale eenhandsmodus, die afwijkt van de Windows Phone-versie. Microsoft heeft voor een soort waaier gekozen.

Microsoft’s Word Flow-toetsenbord voor iOS krijgt een speciale modus, waarmee je het gemakkelijk met één hand kunt bedienen. Uit de eerste foto’s van het nieuwe toetsenbord blijkt, dat het gaat om een soort waaier vanuit één hoek van het scherm. Je hebt daarmee nog steeds de mogelijkheid om emoji te typen en krijgt ook woordsuggesties. Bovendien kun je swipe-acties uitvoeren.

Microsoft Word Flow bedienen met een hand.

The Verge wist de hand te leggen op de eerste beelden van het Microsoft Word Flow-toetsenbord voor iOS. Deze ziet er iets anders aan dan de Windows Phone-versie, waar de toetsen simpelweg naar de zijkant schuiven. Verder is het toetsenbord identiek aan die van Windows-telefoons.

iOS-toetsenborden waarbij de toetsen uitwaaieren bestaan al, bijvoorbeeld Thumbly (link). Het toetsenbord van Microsoft moet de komende maanden beschikbaar komen. Later volgt er ook een Android-versie. Momenteel loopt er een interne betatest voor eigen medewerkers, maar zal snel ook een versie voor publieke testers volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 23:48
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.