Windows 10

Foto’s van iPhone naar Windows-pc sturen wordt gemakkelijker

Microsoft gaat foto's tussen iPhone en Windows PC's uitwisselen gemakkelijker maken. Het bedrijf werkt aan een AirDrop-alternatief voor Windows 10.

Microsoft werkt aan een app voor iOS en Android, waarmee je gemakkelijk foto’s en video’s naar je Windows 10-pc kunt sturen. De nieuwe tool zit waarschijnlijk al in de volgende Windows 10-update. Via Wi-Fi kun je foto’s naar een pc sturen, zonder dat er clouddiensten nodig zijn. Het idee lijkt op AirDrop, maar Microsoft heeft gekozen voor QR-codes.

Foto’s van iPhone naar PC sturen

Uit screenshots blijkt hoe het werkt. Op de iPhone installeer je een speciale app, waarmee je een QR-code op de Windows-pc kunt scannen. Vervolgens geef je aan welke foto’s en video’s je wilt overzetten en het proces gaat van start. De QR-code is bedoeld om je te kunnen identificeren.

Tot nu toe is er alleen een Italiaanse afbeelding uitgelekt:

Microsoft foto's overzetten

Om te gebruiken moeten beide apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld. Voorheen bood Microsoft al de mogelijkheid om foto’s te uploaden naar OneDrive, maar deze nieuwe methode kost je geen opslagruimte. Wel zul je waarschijnlijk nog steeds moeten beschikken over een Microsoft-account. De nieuwe oplossing is beter, omdat het niet via een externe server loopt, maar rechtstreeks tussen beide apparaten.

Veiliger zonder cloud
Microsoft’s oplossing is veiliger dan die van Google Foto’s, waarbij je de foto’s automatisch kunt uploaden naar Google Drive, om ze vervolgens op de PC te bekijken. Maar daarbij vindt wel compressie plaats en bovendien gaan alle foto’s via de Google-servers. Tegen betaling kun je wel de originelen opslaan, maar nog steeds gaan de foto’s dan via het serverpark van Google.

Microsoft gaat de Foto’s-app in Windows 10 nog meer functies geven, zoals speciale effecten, stickers, thema’s en muziek voor je foto’s en video’s. Deze zullen de komende maanden beschikbaar zijn voor mensen die deelnemen aan het Windows Insider-programma.

Microsoft is druk bezig om allerlei apps en diensten voor de iPhone uit te brengen. Zo brachten ze eerder deze week een app uit om Chinees te leren en hebben ze ook een Continue On PC-app (link) die een alternatief biedt voor Apple’s HandOff. Een alternatief voor AirDrop ontbrak echter nog.

Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 9:48
Categorie iOS
Onderwerpen foto's, microsoft
Devices iPad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.