Apple Support medewerker

Apple Support-app compleet vernieuwd, maar alleen voor iOS 11

De Apple Support-app is helemaal vernieuwd. De app voor ondersteuning voor al je Apple-apparaten heeft een iOS 11-design en een nieuw Discover-gedeelte gekregen. De nieuwste versie is echter alleen geschikt voor mensen met iOS 11.

Apple heeft deze week flink aan de support-afdeling gesleuteld. Nadat er eerder al een YouTube-kanaal geopend werd, is het nu de beurt aan de aparte Apple Support-app die een opknapbeurt gekregen heeft. De app heeft een geheel nieuw iOS 11-design gekregen en heeft een nieuw onderdeel waar je allerlei nuttige artikelen kunt vinden.

Apple Support-app vernieuwd

De Apple Support-app is de plek waar je moet zijn als je problemen ervaart met je apparaten. Zodra je ingelogd bent, zie je in één overzicht al je apparaten. Voorheen bestond de app uit één onderdeel waarin je apparaten centraal stonden, maar dat is nu verplaatst naar het onderdeel Ontvang support. Je kunt hier het desbetreffende toestel selecteren en aangeven wat het probleem is, net als in de vorige versie van de app. De Apple Support-app ziet er nu alleen veel strakker uit met een typisch iOS 11-design met grotere koppen. Met de zoekfunctie kun je zoeken naar specifieke onderwerpen, waarbij je zelfs kunt filteren op je eigen apparaten.

Zoeken in Apple Support-app.

Nieuw in de app is het onderdeel Discover, dat in de Nederlandse versie gek genoeg niet vertaald is naar Ontdek. In dit gedeelte van de app vind je artikelen die je op weg helpen met onder andere iOS 11 en de bijbehorende nieuwe functies. Onderaan deze pagina zijn de artikelen gesorteerd op onderwerp, zoals het maken van foto’s, work-outs starten met je Apple Watch en hoe je alles uit je iPad Pro haalt. Onder het kopje Account kun je tot slot controleren hoe het me de dekking van je producten staat.

Ontdekken in Apple Support-app.

Een nadeel van de update is dat de Apple Support-app nu alleen nog ondersteund wordt op iOS 11 en nieuwer. Mensen met een ouder toestel, zoals de iPhone 5 en iPhone 5c, kunnen de app daardoor niet bijwerken naar de meest recente versie. Dit is opvallend, aangezien mensen met een ouder toestel juist op zoek zijn naar ondersteuning in verband met slijtage of vastlopers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 9:06
Categorie Apps
Onderwerp apple support

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.