Iovine interview

Jimmy Iovine: ‘Er valt geen geld te verdienen met streaming muziek’

Apple Music-kopstuk Jimmy Iovine is kritisch over streaming muziekdiensten. Er valt geen cent mee te verdienen, tenzij je er iets anders naast doet, vindt Iovine.

Apple Music-kopstuk heeft weinig vertrouwen in streaming muziekdiensten. Volgens de topman valt er geen geld te verdienen met muziekdiensten, tenzij bedrijven er iets anders naast doen. “Er zijn geen marges, ze verdienen geen geld”, vertelde Iovine in een interview.

Streaming muziek levert niets op

“Amazon verkoopt Prime, Apple verkoopt telefoons en iPads, Spotify moet iets verzinnen om te zorgen dat het publiek ook iets anders bij ze gaat kopen”. Volgens Iovine lopen diensten als Spotify een enorm risico als giganten zoals Amazon opeens beslissen om de prijs te verlagen naar $7,99. Spotify is ‘s werelds populairste on-demand dienst voor streaming muziek en heeft meer dan 60 miljoen betalende gebruikers. Nog veel meer gebruikers luisteren gratis met advertenties. Maar het bedrijf heeft moeite om winst te maken.

Iovine interview

Apple Music zit wat dat betreft comfortabeler: ze hebben nu meer dan 30 miljoen gebruikers, maar Apple is er niet van afhankelijk. Ook hoeven ze niet een grote groep gratis gebruikers te bedienen, want bij Apple is die optie er niet. Apple Music levert zelf weliswaar geld op, maar is vooral ook bedoeld als bindmiddel om te zorgen dat mensen iPhones en andere Apple-producten blijven kopen. Apple zou ook de prijs kunnen verlagen en genoeg kans hebben om te overleven, omdat ze voldoende verdienen met hardware. Iovine was eerder al kritisch over concurrenten, vooral omdat hun gratis aanbod nauwelijks inkomsten oplevert voor artiesten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 9:18
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziekdienst, spotify
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.