Zwarte iMac 2021

Zo krijg je alsnog een matzwarte iMac

Gebruikers zijn enthousiast over de nieuwe iMac, maar één ding zit niet helemaal lekker. De iMac is verkrijgbaar in allerlei pasteltinten en met een witte schermrand, maar Apple is daarbij de liefhebbers van duistere tinten helemaal vergeten. dbrand biedt nu een oplossing.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Maak een zwarte iMac met skins

Wil je een nieuwe 24-inch iMac met M1, dan zit er altijd een witte rand rondom het scherm. Dat lijkt een wat onlogische keuze van Apple, want de witte rand beperkt het contrast van het scherm. Vrijwel alle beeldschermen en televisies hebben een zwarte rand, omdat het rustiger oogt, omdat zwart het licht absorbeert en omdat een zwarte rand vrijwel onzichtbaar wordt als je naar het scherm kijkt. Een matzwarte iMac, of desnoods een spacegrijze zoals alle andere producten in het assortiment van Apple, dat zouden veel mensen eigenlijk liever hebben gezien. Maar dbrand is er blij mee, want het levert extra handel op, in de vorm van skins.


De skins van dbrand zijn gemaakt van 3M vinyl en zijn gemakkelijk aan te brengen. Ben je erop uitgekeken, dan kun je ze zonder lijmresten weer verwijderen. Ze kosten $49,95 per stuk om alleen de rand te bedekken en $59,95 als je de hele voorkant wilt beplakken. Wil je ook de achterkant en zijkanten voorzien van een skin, dan betaal je $499,95. Ze worden vanaf juni verstuurd. Meer informatie vind je op de website van dbrand.

Als je op onderstaande afbeelding bijna alleen maar zwart ziet, dan klopt dat.

dbrand matzwarte skin voor iMac

Apple maakte eerder al iPhones met witte randen en bij de iPad kun je nog steeds modellen aantreffen met een brede witte schermrand, zoals bij de iPad mini 2019. Voor een groot scherm op je bureau zou een donkere rand misschien mooier zijn geweest.

De pre-order van de nieuwe iMacs begint op vrijdag 30 april en de eerste modellen worden half mei geleverd. Sommige winkels zijn al begonnen met bestellingen voor de 24-inch iMac, zoals deze:

Officieel rekent Apple een adviesprijs van €1.449,-

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.