Gerucht: ‘Apple werkt aan 5G-MacBook voor 2020’

Apple is volgens bronnen van plan om in 2020 een MacBook met 5G uit te brengen. Dat betekent dat je altijd en overal een internetverbinding hebt, ook als je buiten het bereik van Wi-Fi-netwerk komt.

Als je met je MacBook buiten de deur wil werken met een internetverbinding, kun je daar de Instant Hotspot-functie voor gebruiken. Als het aan de bronnen van Digitimes ligt, is dat in 2020 niet meer nodig. Digitimes schrijft namelijk dat Apple werkt aan een MacBook met 5G-verbinding. Hoe geloofwaardig is dit gerucht?

‘MacBook met 5G in 2020’

Laptops met een mobiele internetverbinding komen anno 2019 nog niet veel voor. Er zijn wel allerlei methodes om een mobiele internetverbinding rechtstreeks aan een laptop toe te voegen, maar erg praktisch is dat vaak niet. Digitimes stelt dat Lenovo, HP en Dell in de tweede helft van 2019 met hun eerste 5G-laptops komen, waarna Apple volgt in de tweede helft van 2020 met hun eerste 5G-MacBook.

Om te zorgen voor een goed bereik, gebruikt Apple volgens de bronnen antennes van keramiek. Dit zorgt ervoor dat de snelheden een stuk hoger zijn dan bij gebruik van traditioneel materiaal. Dat komt wel tegen een prijs, want keramiek is fors duurder. Antennes van keramiek zijn zo’n zes keer duurder, dus de kans is groot dat je dat ook gaat terugzien in de prijs. Bovendien heeft de MacBook vanwege de behuizing meer antennes nodig, wat de kosten verder opdrijft.

MacBook verborgen bestanden zien

Hou er rekening mee dat Digitimes het niet altijd bij het juiste eind heeft. De informatie is vaak afkomstig vanuit de productieketen. Die bronnen hebben vaak niet het complete beeld van wat Apple allemaal van plan is. Plannen kunnen bovendien nog wijzigen als de massaproductie dichterbij komt.

MacBook met 5G: een gek idee?
In eerste instantie klinkt een MacBook met mobiele data als een gek idee. Toch is het niet zo onwaarschijnlijk als het misschien lijkt. De MacBook is momenteel Apple’s enige mobiele apparaat waar geen mogelijkheid voor een mobiele dataverbinding voor beschikbaar is. De iPad heeft al sinds de introductie van het eerste model een optie voor mobiele data, terwijl de Apple Watch dat (in geschikte landen) sinds de Series 3 heeft. Net als bij andere producten lijkt het logisch als Apple de ingebouwde 5G-optie als extra mogelijkheid toevoegt, naast een (goedkoper) Wi-Fi-model.

Hoewel Digitimes daar niets over uit laat, zal Apple hier waarschijnlijk een eSIM voor gebruiken. Deze ingebouwde simkaarten worden steeds meer ondersteund. Zo lijkt het erop dat T-Mobile bezig is met de komst van de eSIM naar Nederland.

Voor dit najaar werkt Apple nog aan een 16-inch MacBook Pro, maar die moet het enkel doen met een Wi-Fi-verbinding. Dit model krijgt vermoedelijk een nieuw toetsenbord en dus een groter scherm. Meer verwachtingen over de 16-inch MacBook Pro lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

5G

5G zorgt voor de nieuwste generatie mobiele netwerken met een hogere snelheid en een beter bereik. Sinds de iPhone 12-serie kun je gebruik maken van 5G op de iPhone en ook sommige iPads zijn er al geschikt voor. Apple gebruikt voornamelijk 5G-modems van Qualcomm, maar zou al een tijdje werken aan een eigen 5G-modem. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G bij providers en meer.

5G

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.