iPhone XS Max review doosje

Gerucht: ‘T-Mobile komt binnenkort met eSIM’

T-Mobile komt in Nederland mogelijk met de eSIM, zo blijkt uit Apple's pagina. Apple lijkt vroegtijdig de komst van de eSIM te verklappen. Wat betekent dit voor iPhone en Apple Watch-bezitters?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De eSIM is één van de vele Apple-functies die niet in Nederland werkt, hoewel dit lijstje met de introductie van Apple Pay bij ING wel weer kleiner geworden is. Het lijkt erop dat we binnenkort weer iets van het lijstje kunnen afstrepen, want T-Mobile is mogelijk bezig met de introductie van de eSIM, zo meldt Tweakers.

eSIM bij T-Mobile komt eraan

De eSIM is een virtuele simkaart die gebruikt kan worden als een extra nummer op je eigen iPhone. Je kan daardoor twee nummers op één iPhone gebruiken, namelijk die van je fysieke simkaart en die van de eSIM. De nieuwste 2018 iPhones bieden standaard ondersteuning voor de eSIM. Ook de 4G-versie van de Apple Watch maakt gebruik van de eSIM. In Nederland is de eSIM met twee telefoonnummers nog bij geen enkele provider beschikbaar, maar daar komt dus met T-Mobile mogelijk verandering in.

Apple Support eSIM bij T-Mobile.

Op Apple’s supportpagina is te lezen dat T-Mobile een ondersteunende provider is voor de eSIM in Nederland. T-Mobile is op dit moment alleen nog te zien op de Amerikaanse pagina. Het lijkt er bovendien op dat het voorlopig alleen voor de iPhone is, want Nederland staat nog niet vermeld op de supportpagina voor de Apple Watch met 4G. Volgens supportmedewerkers wordt de eSIM halverwege augustus geïntroduceerd. iCulture heeft ook navraag gedaan bij T-Mobile. De woordvoerder wilde de komst van de eSIM niet bevestigen. De eSIM-pagina op de T-Mobile-website, waarnaar vanuit Apple gelinkt wordt, stuurt je nu door naar de startpagina van T-Mobile.

In Nederland zijn er wel een aantal partijen die de eSIM aanbieden, maar dat zijn dan alleen databundels voor mobiel internet. Je kan zo de eSIM via Truphone en GigSky gebruiken. Voor zakelijke gebruikers biedt Truphone wel de optie voor bellen via de eSIM. Een particuliere oplossing voor twee telefoonnummers op één iPhone dankzij een eSIM is bij traditionele providers in Nederland dus nog niet mogelijk.

De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR die je in Nederland koopt, zijn standaard al voorzien van de eSIM. Omdat nu nog geen enkele provider deze iPhone dualsim ondersteunt, kun je er dus nog geen gebruik van maken. Met de mogelijke introductie van de eSIM van T-Mobile komt daar wellicht dus verandering in. Oudere iPhone-modellen ondersteunen geen eSIM, waardoor je er op die modellen niets aan hebt.

Bekijk ook

Hoe zit het met de iPhone en dubbele sim? Wij zochten het uit

De iPhone XR en de iPhone XS zijn de eerste iPhones met ondersteuning voor dualsim. Apple maakt daarbij gebruik van de eSIM (een virtuele simkaart). Nu iOS 12.1 beschikbaar is kun je gebruik maken van de dualsim-functie, maar wat heb je daar aan?

Eerder gingen wij al aan de slag met een dualsim iPhone met fysieke simkaartjes. Dit is een speciaal toestel dat alleen in China en enkele andere Aziatische regio’s verkocht wordt. Door hem te importeren kun je deze ook gewoon in Nederland gebruiken. In onze review van dit speciale toestel lees je hier meer over.

Bekijk ook

Getest: Dualsim iPhone met twee fysieke simkaarten

De iPhone XS en de iPhone XR zijn geschikt voor dualsim. Wil je echter twee fysieke simkaarten gebruiken, dan zul je een iPhone uit Azië moeten halen. Wij hebben zo'n Aziatische iPhone met fysieke dualsim getest. Hoe goed werkt dit en wat heb je er in Nederland aan?

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 30 juli: Meer uitleg over Truphone toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone XR deals

43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.