Jony Ive

Hoeveel designers heb je nodig om Jony Ive te vervangen?

Spoiler: 71 mensen

Hoeveel mensen heb je nodig om Jony Ive te vervangen? Heel wat, zo blijkt uit cijfers van Thinknum. Apple is sinds begin dit jaar flink bezig geweest met het aantrekken van meer designers.

Meer vacatures voor design

Apple zoekt tientallen designers en ontwikkelaars, zo blijkt uit de cijfers. Sinds begin dit jaar had Apple vacatures voor 30 tot 40 mensen in het designteam. Begin april steeg het aantal vacatures scherp en eind mei waren er maar liefst 71. “Het bedrijf verdubbelde het aantal vacaturemeldingen voor de designafdeling, waarschijnlijk in aanloop naar het vertrek van Jony Ive, de man achter de iPhone en nog veel meer”, schrijft de onderzoeksfirma. Het aantal banen bij Apple steeg met 22% tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Het gaat daarbij vooral om technische rollen.


Minder maatpakken, meer hoodies
Ook opvallend is dat Apple “minder maatpakken en meer hoodies” in huis wil halen, aldus Thinknum. Er waren minder nieuwe banen op het gebied van marketing en bedrijfsmatige functies in de loop van 2019. Tegelijk waren er in dezelfde periode meer banen op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie. Ook zoekt Apple relatief meer mensen met een achtergrond in hardware. Dit gold zowel voor het tweede kwartaal als voor heel 2019.

Apple Vacatures Design

Apple-kopstukken zoals Tim Cook zullen op voorhand al op de hoogte zijn geweest van het vertrek van Ive. Die liet overigens bij zijn vertrek doorschemeren dat hij vooral zal worden vervangen door nieuw talent. Hij is de afgelopen tijd bezig geweest met het verjongen van het designteam, waardoor er volgens Apple nu een solide team staat waar Apple de toekomst mee in kan. Wat Apple er niet bij vertelde, is dat er de afgelopen maanden nog veel meer ervaren designers zijn vertrokken uit het ooit zo hechte designteam.

Apple Vacatures Sales en Business

Ive gaat zijn eigen designstudio beginnen met de naam LoveFrom Jony. Hij heeft daarvoor al het handelsmerk vastgelegd, zo blijkt uit documenten bij het Amerikaanse patentbureau United States Patents and Trademark Office. Het handelsmerk werd op 18 juli 2019 vastgelegd in de VS, terwijl het eerder al op 29 mei buiten de VS was geregistreerd. Bij de aankondiging vvan het vertrek van Jony Ive werd gezegd dat het bedrijf LoveFrom zou gaan heten. Later is daar blijkbaar Jony aan toegevoegd. Voorheen werkte Ive volledig in dienst van Apple en waren alle producten voorzien van de ‘Design van Apple’ slogan, zonder de handtekening van Ive.

LoveFrom Jony handelsmerk

Ive zal later dit jaar vertrekken maar zal de komende jaren nog wel betrokken blijven bij Apple. De met Ive bevriende designer Marc Newson zal ook vertrekken bij Apple en zal ook voor LoveFrom Jony gaan werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.