iFixit teardown Mac Studio

Reacties voor: Mac Studio teardown: SSD upgraden lijkt goed te doen, maar wordt geblokkeerd door software

De eerste teardowns van de Mac Studio zijn online verschenen, waaronder die van iFixit. Het lijkt erop dat de SSD achteraf te verwisselen is. Maar helaas wordt het upgraden van de SSD in de Mac Studio geblokkeerd door software.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Heel gaaf om te zien! En iedereen maar roepen dat het onmogelijk was haha

  2. @Gerrit: Wacht nou eerst eens hoe dat zit met allerlei beveiligingschips en Apple-only gedoe.
    Als er iets te repareerbaar lijkt, is ‘t meestal onzin.

  3. Origineel geplaatst door Roderik
    @Gerrit: Wacht nou eerst eens hoe dat zit met allerlei beveiligingschips en Apple-only gedoe.

    Als er iets te repareerbaar lijkt, is ‘t meestal onzin.

    Dit is indd goed mogelijk Apple is actief bezig om herstellen of upgrading onmogelijk te maken met allerlei onzinnige firmware locks.

  4. Origineel geplaatst door Johannes
    > [Origineel geplaatst door Roderik](#comment-887343)

    Dit is indd goed mogelijk Apple is actief bezig om herstellen of upgrading onmogelijk te maken met allerlei onzinnige firmware locks.

    Hebben ze met de IP13 ook willen proberen. Bakken kritiek zodanig dat ze het stanta pede hebben moeten terug draaien.

  5. (Red.) Meer duidelijkheid toegevoegd over het vervangen van de SSD.

  6. Het niet eenvoudig kunnen bijsteken zoiets als geheugen en de App Store met zijn belachelijke markup is het enige dat mij tegenstaat aan Apple. Het weerhoudt me er niet van om geen Apple te kopen, maar het blijft wel erg steken.

  7. kwestie van een Class Action Suit tegen Apple en de volgende generatie macs heeft het SSD geheugen in een cpu combined controller ‘all in one’…

  8. Ik denk dat uiteindelijk zal blijken dat de vork anders in de steel zit.
    En net zoals Apple nu de mogelijkheid geeft om de standaard achteraf te kunnen aanpassen hoop ik dat ze ook een geheugen upgrade zullen gaan leveren.

  9. @Bart van der Veer: Op dit moment is het al zo dat de M1 chip zowel de ‘echte’ CPU bevat, het interne geheugen en de aansturinghardware van de SSD. Alleen het opslag-gedeelte van de ‘SSD’ zit op een los printplaatje. Vandaar dat je het (zelf) niet kan vervangen.

    Apple communiceert duidelijk vóór aankoop dat je het geheugen en SSD niet zelf kunt vervangen. Dat iemand dan hoopt op een ‘uitbreidbare computer’ is dan ook gewoon jammer (voor hem)maar helaas: Je krijgt wat je koopt: een niet uitbreidbare computer.Een class-action suit veranderd daar niets aan en is kansloos.

  10. @Redactie iCulture.nl: Online zijn er steeds meer ideeen dat het helemaal geen SSD is maar gewoonweg opslag zonder controller.

  11. @Remi: De controller zit in de M1 chip of (bij Intell versies) in de T2 chip. Arstechnica legt het allemaal duidelijk uit.

  12. Ik zou vooral hier kijken over uitleg waarom het niet kan (hint niet alleen maar software!)

  13. waarom zou apple het makkelijk maken om de consument zelf iets te laten upgraden in hun product, dan loopt apple weer miljoenen mis, want de hardware, in dit geval de ssd, is behoorlijk overpriced als je het via apple aanschaft ipv via een andere legitieme computer verkoper. dan te bedenken dat je nu voor een apple studio + studio display al meer als 4000 euro kwijt bent voor het instap model dat verdien je niet terug omdat de processor zo zuinig is met stroom tov intel of amd, wat mij betreft zijn ze de plank wel een beetje mis aan het slaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.