Apple M3-chip

‘Proefproductie van chips voor de M3 Macs is gestart’

Apple's chipmaker TSMC is begonnen met de proefproductie van 3 nanometer chips, ook bekend als N3. Dat beweert de Taiwanese publicatie DigiTimes.

M3 Mac in 2023 verwacht

DigiTimes baseert zich op niet bij name genoemde bronnen uit de industrie. TSMC zou in het vierde kwartaal van 2022 met massaproductie kunnen starten en de eerste 3nm chips kunnen dan in het eerste kwartaal van 2023 worden geleverd aan Apple. In datzelfde jaar kunnen we mogelijk al de eerste ‘M3 Macs’ verwachten terwijl de chip die in de iPhone 15 wordt gebruikt dan A17 gaat heten. Al deze namen zijn uiteraard nog niet definitief.


De 3 nanometer chips hebben een betere performance en gebruiken minder energie, wat uiteindelijk ook bijdraagt aan een langere batterijduur voor toekomstige iPhones en MacBooks. Over de performance van de eerste M1-chips valt al weinig te klagen, dus we kunnen voor de nabije toekomst nog meer spektakel verwachten.

Apple M3-chip

Apple’s plannen met 3nm-chips werden vorige maand uiteen gezet in een artikel bij The Information. De M3-chips kunnen mogelijk 40-core zijn, terwijl bij de M1-chip nog sprake is van 8- tot 10-cores. Ook voor de M2-chip (en de A16) zou Apple van plan zijn om nog een (verbeterd) 5nm-proces te gebruiken.

De productie van TSMC zou nog tegen onverwachte tegenvallers aan kunnen lopen, dus we weten het pas zeker als Apple het officieel aankondigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon kennen een aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Apple Silicon
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.