Logitech Crayon

Crayon-stylus van Logitech binnenkort overal verkrijgbaar

Niet meer alleen voor scholen

Logitech heeft aangekondigd dat de Crayon-stylus, een Apple Pencil-alternatief voor de iPad, binnenkort overal verkrijgbaar is. Deze pen voor de iPad is goedkoper dan de Apple Pencil, maar biedt wel veel van dezelfde functies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens het afgelopen maart-event kondigde Apple de iPad 2018 aan, een nieuwe goedkopere 9,7-inch iPad die vooral voor scholen interessant is. De iPad 2018 werkt ook met de Apple Pencil, maar in samenwerking met Logitech is de Crayon-pen ontwikkeld. Qua functies komt de pen overeen met de Apple Pencil, maar tot op heden is de Crayon alleen beschikbaar voor scholen in de Verenigde Staten en Amerika. Daar komt de komende weken verandering in, want de pen ligt straks gewoon los in de winkel.


Logitech Crayon los verkrijgbaar

Vanaf 12 september moet de Logitech Crayon verkrijgbaar zijn bij de webshop van Logitech en in de Apple Stores, waarna hij vanaf begin oktober op nog meer plekken beschikbaar komt. De prijs van de Crayon ligt met $69,99 een stuk lager dan de €99 van de Apple Pencil. Een Europese prijs van de Crayon is nog niet bekend. Scholen in de Verenigde Staten en Canada krijgen nog steeds een korting, want die betalen $49,99. Logitech heeft ook laten weten dat scholen in meer landen binnenkort ook in aanmerking komen voor deze speciale prijs.

Schrijven met Logitech Crayon

De Logitech Crayon werkt met alle apps die geschikt zijn voor de Apple Pencil. Het puntje van de pen komt overeen met die van Apple’s eigen pen. De pen ondersteunt handpalmdetectie, dus je kan je hand tijdens het schrijven en tekenen gewoon laten rusten op het scherm. De enige functie die de Crayon mist ten opzichte van de Pencil is de drukgevoeligheid. Onthoud wel dat de Crayon alleen werkt met de iPad 2018 en dus niet met andere iPad-modellen.

Logitech Crayon opladen

Het design van de pen is een stuk platter en opladen gaat via de ingebouwde Lightning-aansluiting. Met een volledige lading gaat de batterij zo’n zeven uur mee. De pen is vooral voor kinderen geschikt, omdat hij een val van ongeveer anderhalve meter kan doorstaan. Ook rolt hij door het vlakke design niet weg.

Bekijk ook onze round-up van allerlei tekenpennen voor de iPad gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2020, 7:49
Bron Bron Logitech
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple pencil, ipad 2018, logitech, stylus
Device iPad 2018
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.