OLED-schermen al vanaf 2017 in iPhones?

Apple brengt Live Photos naar het web met LivePhotosKit

Apple maakt Live Photos op websites mogelijk, dankzij de nieuwe LivePhotosKit JS, een JavaScript-gebaseerde API waarmee je makkelijk je foto's op websites kunt zetten.

Apple zorgt er na lang wachten eindelijk voor dat je Live Photos op het web kunt vertonen. Dankzij de Live Photos JavaScript API kunnen ontwikkelaars zorgen dat de geanimeerde foto’s af te spelen zijn op websites.


Live Photo op een iPhone

LivePhotosKit JS

Bij gebruik van LivePhotosKit JS krijg je een stilstaande versie van de foto te zien en als je erop klikt komt de foto in beweging. Ontwikkelaars kunnen dit overigens zelf regelen. Vorig jaar ontwikkelde Tumblr al een eigen oplossing om Live Photos op het web te kunnen vertonen. Ze stelden daarbij hun code beschikbaar, zodat andere ontwikkelaars ermee aan de slag konden gaan. Mogelijk heeft dit Apple ertoe aangezet om nu ook een eigen API voor ontwikkelaars te maken.

Apple schrijft: “Deze nieuwe JavaScript-gebaseerde API maakt het gemakkelijk om Live Photos in je websites op te nemen”. Apple heeft er ook meteen voorbeelden van code bij gevoegd, zodat webdevelopers meteen aan de slag kunnen.

De speler werkt in de volgende browsers:

  • iOS: Safari, Chrome
  • macOS: Safari, Chrome, Firefox
  • Android: Chrome (beta)
  • Windows: Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer 11

De JavaScript API toont de speler in de vorm van een zogenaamd DOM-element, zo valt verder in de documentatie te lezen. Dit ziet eruit als een afbeeldings- of videotag, die je zelf kunt configureren door naar de juiste foto en video te verwijzen. Je kunt vervolgens zelf bepalen of het afspelen via code wordt geregeld door de ontwikkelaar, of via een afspeelknop waar je als eindgebruiker op moet klikken.

Live 2 Photos voor iMessage laat je ook foto's opslaan.

Live Photos sinds 2015

Live Photos waren een van de grote vernieuwingen op de iPhone 6s, maar bij de aankondiging van de iPhone 7 kregen ze geen meer aandacht van Apple. Er zijn ook eigenlijk geen nieuwe opties meer verschenen. Wel brachten externe ontwikkelaars ondersteuning. Zo heeft Instagram sinds januari ondersteuning voor Live Photos en kun je bij WhatsApp je Live Photos omzetten naar gifs. Precies een jaar geleden steelden Live Photos nog de show in een serie iPhone-reclames, maar zelf besteedt Apple er nauwelijks meer aandacht aan. Voor het roteren van een Live Photo heb je apps van derden nodig.

Live Photos op Facebook

Zelfs in Apple’s nieuwe Clips-app is er geen ondersteuning voor de bewegende foto’s. Gelukkig kun je wel met diverse apps je foto’s omzetten naar gifs, zodat je ze wat makkelijker op allerlei sociale netwerken kunt delen. Check hiervoor even onze lijst met apps voor Live Photos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Live Photos

Alles over Live Photos, de geanimeerde foto's die je op de iPhone en iPad maakt. Live Photos zijn korte bewegende foto's, vergelijkbaar met gifs. De Live Photos zijn geïntroduceerd in 2015, maar inmiddels vind je ze op alle apparaten.

Live Photos
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.