Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Instagram laat je nu Live Photos posten en toont mooiere kleuren op iPhone 7

Instagram heeft twee eerder aangekondigde functies toegevoegd aan de app. Zo kun je nu een Live Photo toevoegen aan een Instagram Story, terwijl je op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebruikmaakt van mooiere kleuren in combinatie met de filters.

Instagram Stories op Verkennen-tabblad
Tijdens de onthulling van de iPhone 7 demonstreerde Instagram enkele nieuwe functies. Voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus werd getoond hoe Instagram profiteerde van mooiere kleuren dankzij de nieuwe camera en voor overige gebruikers werd laten zien hoe je een Live Photo kunt opladen naar Instagram Stories. Vandaag heeft Mike Krieger van Instagram via Twitter bekendgemaakt dat deze twee functies nu beschikbaar zijn in de Instagram-app. Je hebt er geen update vanuit de App Store voor nodig.

Live Photo uploaden naar Instagram Story

Dankzij de ondersteuning van Live Photos kun je een bewegend plaatje uploaden naar je Instagram Story. Instagram had al zijn eigen Boomerang-app en integratie in de standaard Instagram-app, zodat je een video kunt omzetten in een korte gif die heen en weer afgespeeld wordt. De Live Photos integratie werkt nagenoeg hetzelfde, want de app zet een Live Photo eenvoudig om in een bewegend plaatje die (als een boemerang) heen en weer afgespeeld wordt. Echter werkt dit niet zoals getoond werd tijdens de iPhone 7-onthulling, maar moet je enkele handelingen verrichten.

Om een Live Photo aan je Instagram Story toe te voegen, doe je het volgende:

  1. Maak een Live Photo in de standaard Camera-app.
  2. Open Instagram en start een nieuw Instagram Story.
  3. Veeg naar boven om de foto’s te bekijken die je de afgelopen 24 uur gemaakt hebt.
  4. Selecteer de zojuist gemaakte Live Photo.
  5. Vervolgens gebruik je 3D Touch (of hou je hem lang ingedrukt op oudere toestellen) om de Live Photo om te zetten in een bewegende Boomerang.

Instagram met Live Photo in Instagram Story.

Voordat je de foto definitief plaatst, kun je hem nog in actie zien. Je kunt dan ook nog meteen een filter toevoegen door over de foto naar links en rechts te vegen. De app maakt dan meteen gebruik van de verbeterde camerafuncties van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, waardoor kleuren er mooier uitzien. Het resultaat zal niet direct zichtbaar zijn, maar als je de foto’s vergelijkt met bijvoorbeeld de iPhone 6s zie je wel verschil.

Op het podium kondigde Instagram nog een functie aan die exclusief voor de iPhone 7 Plus is. De app zou ook gebruikmaken van de dubbele camera, zodat je met één vinger beter in kunt zoomen. Deze functie is echter nog niet toegevoegd aan de Instagram-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2017, 10:09
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.