Gerucht: ‘LG levert dit jaar twee tot vier miljoen OLED-schermen voor iPhone X Plus’

Wordt Apple minder afhankelijk van Samsung?
Apple en LG sluiten binnenkort waarschijnlijk een deal. Het Koreaanse LG gaat namelijk OLED-schermen leveren voor één van de nieuwe iPhones van 2018, zo melden bronnen uit China. Dat kan mogelijk gevolgen hebben voor de prijs van de schermen en dus ook de toestellen.

‘LG levert OLED-schermen iPhone X Plus’

Sinds eind vorig jaar maakt Apple niet alleen meer iPhones met LCD-schermen. De iPhone X is momenteel het enige toestel met een OLED-scherm, maar eind dit jaar komt daar verandering in. Apple komt namelijk met de opvolger van de iPhone X en een grotere iPhone X Plus. De huidige OLED-schermen voor de iPhone X zijn allemaal geproduceerd door Samsung en Apple is al maanden bezig met het sluiten van een deal met LG, zodat ze minder afhankelijk zijn. Volgens de South China Morning Post is LG er nu klaar voor om twee tot vier miljoen OLED-schermen te leveren.

De afgelopen maanden schreven we al vaker over dat LG mogelijk de leverancier zal zijn voor de nieuwe iPhones. In januari werd al gesproken over 6,5-inch OLED-schermen van LG, maar later in april bleek dat LG problemen had met de OLED-productie. Het leek erop dat Apple daardoor langer vastzat aan Samsung, maar nu lijkt er toch schot in de zaak te zitten. Apple sluit volgens de bronnen binnenkort een deal met LG. LG kan zo’n twee tot vier miljoen exemplaren voor de iPhone X Plus leveren. Het liefst wil LG de enige producent van deze grote schermen zijn, maar dat gaan ze waarschijnlijk niet redden. Bovendien moeten de schermen nog goedgekeurd worden, wat waarschijnlijk begin juli gaat gebeuren.

Bekijk ook

Gerucht: 'LG kan nog geen OLED-schermen leveren, Apple langer vast aan Samsung'

Volgens bronnen loopt LG tegen problemen aan met de productie van OLED-schermen. Apple is daardoor nog steeds afhankelijk van Samsung voor de schermen van de nieuwe iPhones. Wat betekent dit voor de prijs?

Als LG inderdaad de schermen kan leveren, geeft dat Apple een veel betere onderhandelingspositie met Samsung. Apple is nu afhankelijk van Samsung, waardoor Samsung qua prijs kan vragen wat ze willen. Met een tweede producent op zak kan Apple in theorie afdingen op de prijs. Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple de prijs dit jaar verlaagt. De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat de iPhones in september een lager prijskaartje krijgen dan vorig jaar.

Bekijk ook

Gerucht: Ming-Chi Kuo voorspelt goedkopere iPhones voor september

Ming-Chi Kuo is terug! In een notitie aan investeerders voorspelt Kuo dat de drie iPhones die voor dit najaar zijn gepland scherper geprijsd zullen zijn. En ze komen allemaal tegelijk, in september.

Een OLED-iPhone heeft een aantal voordelen ten opzichte van LCD. Zo zijn de kleuren over het algemeen mooier en is OLED-energiezuiniger, vooral bij veel zwart. Alles over de voor- en nadelen van OLED lees je in onze uitleg. Wil je meer weten wat er dit jaar nog allemaal gepland staat, dan vind je in ons overzicht iPhones 2018 alles wat je wil weten.

https://www.iculture.nl/uitleg/oled-iphone/

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.