Scannen met Kies Ik Gezond?-app.

Met de Kies Ik Gezond?-app check je of producten in de Schijf van Vijf zitten

De nieuwe Kies Ik Gezond?-app van het Voedingscentrum laat je producten scannen van de supermarkt. De app vertelt je welke voedingswaarden er allemaal in het product zitten en of er gezondere alternatieven zijn.

Scannen met Kies Ik Gezond?-app.
Etiketten op producten in de supermarkt staan vol met informatie en het kan soms lastig zijn om te achterhalen of een product nou gezond is of niet. Met de Kies Ik Gezond?-app van het Voedingscentrum kun je zelf controleren of een product past in de Schijf van Vijf en welke ingrediënten er allemaal inzitten. De app komt goed van pas als je goede voornemens hebt om gezonder te leven.

Kies Ik Gezond?-app van Voedingscentrum

Als je de Kies Ik Gezond?-app voor het eerst opstart, wordt eerst gevraagd een profiel aan te maken. Dit doet vermoeden dat je meteen persoonlijke gegevens moet achterlaten, maar dat is gelukkig niet het geval. Het enige wat nodig is, is om aan te geven op welke voedingswaarden je extra wil letten, zoals zout, calorieën, vetten en suikers. Ook geef je aan bij welke supermarkt je graag boodschappen doet, zodat je ook huismerken te zien krijgt van specifieke supermarkten. Nagenoeg alle supermarkten doen mee, met uitzondering van de Lidl en een deel van het assortiment van de Aldi.

Het enige wat je hoeft te doen om meer informatie te krijgen, is het scannen van de barcode. Vervolgens zie je alle voedingswaarden die je in je profiel aangegeven hebt op een rij. Deze informatie kun je eventueel uitklappen om meer voedingswaarden te bekijken. De app geeft bij elk product meteen aan of hij past binnen de Schijf van Vijf en zo nee, waarom dan niet. Is dit niet het geval, dan worden er ook gezondere alternatieven gegeven.

Kies Ik Gezond?-app van Voedingscentrum.

Daarnaast bevat de app nog een vergelijker. Elk product dat je scant, kun je in de vergelijker plaatsen en zo vergelijken met alternatieven. Zo zie je bijvoorbeeld welke pot pindakaas gezonder is en welke de meeste suikers bevat. Je kunt maximaal drie producten tegelijk met elkaar vergelijken. Behalve het scannen van producten kun je ook gewoon zoeken op naam of in categorieën.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2018, 11:02
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.