Films huren op iPhone, iPad en iPod touch

Met iTunes 12.6 kijk je gehuurde films op al je iDevices

Een kleine update voor iTunes (12.6) maakt het mogelijk om films te huren die je op al je iDevices bekijkt. Die moeten dan voorzien zijn van iOS 10.3 of tvOS 10.2, wat erop wijst dat beide updates snel zullen verschijnen.

Films huren op iPhone, iPad en iPod touchNa de vele productaankondigingen verscheen er dinsdagavond laat ook nog een kleine update voor iTunes. In iTunes 12.6 kun je voortaan films huren en op al je apparaten bekijken. De nieuwe functie vereist de software-updates voor iOS (10.3) en tvOS (10.2) die Apple al geruime tijd test. Dit wijst er op dat de definitieve versies snel zullen verschijnen.

Huurfilms op al je iDevices bekijken

De nieuwe functie is een welkome toevoeging voor mensen die regelmatig films huren uit de iTunes Store. Nu is het nog zo dat je een film alleen kan bekijken op het apparaat waarop je de film hebt gehuurd. Dankzij de nieuwe functie in iTunes, iOS en tvOS huur je films voortaan eenmalig en bekijk je ze op al je apparaten. Een film die je op de Apple TV huurt, kun je dus ook bekijken op je Mac, of andersom.

iTunes 12.6 update in Mac App Store

iOS 10.3 en tvOS 10.2 laten niet lang meer op zich wachten
Meest opvallende aan de iTunes-update is echter dat de nieuwe functie software-updates vereist die door Apple al geruime tijd getest worden. Voor iPhone, iPad en iPod touch wordt iOS 10.3 vereist. Daarvan verscheen afgelopen donderdag de zevende (en vermoedelijk) laatste betaversie. Op de Apple TV vereist de nieuwe functie tvOS 10.2, waarvan begin vorige week de zesde beta verscheen. Alles wijst erop dat de updates snel zullen verschijnen, mogelijk vanavond al.

iTunes 12.6 is voor macOS gratis te downloaden via de Mac App Store. De iTunes-update voor Windows download je via de website van Apple of met de meegeleverde software-updater.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2017, 8:53
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen films, ios 10, itunes, tvOS 10

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.