Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Zevende beta’s van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

Apple heeft de zevende beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 vrijgegeven. Deze zevende beta volgt slechts een paar dagen na de zesde beta, begin deze week.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Zoek mijn AirPods geluid afspelen
Apple zet vaart achter iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4. Ze hebben zojuist de zevende beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 vrijgegeven, slechts drie dagen na de zesde beta. Deze nieuwe versies bevatten de nodige nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods voor iOS 10.3 en Night Shift op de Mac in macOS Sierra 10.12.4. De zevende beta’s van deze twee besturingssystemen zijn nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars.

iOS 10.3 beta 7

iOS 10.3 werd voor het eerst eind januari getest. Al bij de eerste beta verschenen een hoop nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods, verbeteringen in de Instellingen-app en Apple’s nieuwe bestandensysteem APFS. Ook voor mensen met een CarPlay-radio is er goed nieuws, want je kun met ingang van iOS 10.3 makkelijker tussen de drie meest recente apps wisselen. Voor ontwikkelaars komen er ook een hoop mogelijkheden bij, zoals reageren op App Store-reviews. De volledige lijst van alle vernieuwingen in iOS 10.3 vind je in onderstaand artikel.

Apple zal iOS 10.3 hoogstwaarschijnlijk ergens de komende weken beschikbaar stellen. Het is dan ook de verwachting dat deze zevende beta één van de laatste beta’s zal zijn voordat de definitieve versie beschikbaar is voor elke ondersteunende iPhone, iPad en iPod touch. Wil je alvast meer lezen over bijvoorbeeld Zoek mijn AirPods, dan hebben we daar een apart artikel voor.

De zevende beta van iOS 10.3 met buildnummer is beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van iOS 10.3 verschijnt ergens de komende weken.

macOS Sierra 10.12.4 beta 7

Voor de Mac heeft Apple ook alweer de zevende beta beschikbaar gesteld. Het gaat dan om beta 7 van macOS Sierra 10.12.4. Hoewel de Mac nooit veel spannende nieuwe functies krijgt in tussentijdse updates, is dat deze keer anders. macOS Sierra 10.12.4 brengt Night Shift eindelijk naar de Mac, nadat de functie voor minder blauw licht vorig jaar al beschikbaar kwam op iOS. Onthou echter wel dat Night Shift niet werkt op elke Mac die bijgewerkt kan worden naar macOS Sierra 10.12.4. Een volledige lijst met geschikte Macs die Night Shift ondersteunen, vind je in onderstaand artikel.

Night Shift op de Mac is eenvoudig te activeren via het Berichtencentrum, bij de Niet storen-knop. Ook kun je, net als op iOS, een tijdschema instellen of Night Shift automatisch laten in- en uitschakelen op basis van zonsondergang en zonsopkomst. Meer over Night Shift en hoe dit werkt op de Mac, lees je in ons uitgebreide artikel over Night Shift.

De zevende beta van macOS Sierra 10.12.4 is nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van macOS Sierra 10.12.4 wordt naar verwachting tegelijk met iOS 10.3 uitgebracht, ergens de komende weken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2017, 10:54
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.