Theaterstand op de Apple Watch.

Zesde beta’s van watchOS 3.2 en tvOS 10.2 nu beschikbaar

Apple heeft de zesde beta van watchOS 3.2 en tvOS 10.2 vrijgegeven. Eerder kwamen al de zesde beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 beschikbaar.

Zoek mijn AirPods geluid afspelen
Apple heeft vanavond alweer de zesde beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 vrijgegeven. Deze nieuwe versies bevatten de nodige nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods voor iOS 10.3 en Night Shift op de Mac in macOS Sierra 10.12.4. De zesde beta’s van deze twee nieuwe versies zijn nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars.

Update 14-03-2017: Apple heeft nu ook de zesde beta’s van watchOS 3.2 met de Theaterstand en tvOS 10.2 voor de Apple TV uitgebracht.

iOS 10.3 beta 6

iOS 10.3 werd voor het eerst eind januari getest. Al bij de eerste beta verschenen een hoop nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods, verbeteringen in de Instellingen-app en Apple’s nieuwe bestandensysteem APFS. Ook voor mensen met een CarPlay-radio is er goed nieuws, want je kun met ingang van iOS 10.3 makkelijker tussen de drie meest recente apps wisselen. Voor ontwikkelaars komen er ook een hoop mogelijkheden bij, zoals reageren op App Store-reviews. De volledige lijst van alle vernieuwingen in iOS 10.3 vind je in onderstaand artikel.

Apple zal iOS 10.3 hoogstwaarschijnlijk ergens de komende weken beschikbaar stellen. Het is dan ook de verwachting dat deze zesde beta één van de laatste beta’s zal zijn voordat de definitieve versie beschikbaar is voor elke ondersteunende iPhone, iPad en iPod touch. Wil je alvast meer lezen over bijvoorbeeld Zoek mijn AirPods, dan hebben we daar een apart artikel voor.

De zesde beta van iOS 10.3 met buildnummer 14E5273a is beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van iOS 10.3 verschijnt ergens de komende weken.

macOS Sierra 10.12.4 beta 6

Voor de Mac heeft Apple ook alweer de zesde beta beschikbaar gesteld. Het gaat dan om beta 6 van macOS Sierra 10.12.4 met buildnummer 16E189a. Hoewel de Mac nooit veel spannende nieuwe functies krijgt in tussentijdse updates, is dat deze keer anders. macOS Sierra 10.12.4 brengt Night Shift eindelijk naar de Mac, nadat de functie voor minder blauw licht vorig jaar al beschikbaar kwam op iOS. Onthou echter wel dat Night Shift niet werkt op elke Mac die bijgewerkt kan worden naar macOS Sierra 10.12.4. Een volledige lijst met geschikte Macs die Night Shift ondersteunen, vind je in onderstaand artikel.

Night Shift op de Mac is eenvoudig te activeren via het Berichtencentrum, bij de Niet storen-knop. Ook kun je, net als op iOS, een tijdschema instellen of Night Shift automatisch laten in- en uitschakelen op basis van zonsondergang en zonsopkomst. Meer over Night Shift en hoe dit werkt op de Mac, lees je in ons uitgebreide artikel over Night Shift.

De zesde beta van macOS Sierra 10.12.4 is nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van macOS Sierra 10.12.4 wordt naar verwachting tegelijk met iOS 10.3 uitgebracht, ergens de komende weken.

watchOS 3.2 beta 6

Voor de Apple Watch heeft Apple watchOS 3.2 in ontwikkeling. Deze nieuwe versie bevat een Theaterstand die van pas kan komen bij een bioscoopbezoekje. Deze nieuwe versie voor de Apple Watch werd de afgelopen maanden al uitvoerig getest en Apple legt hier nu de laatste hand aan. De zesde beta van watchOS 3.2 is nu beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars.

Wil je meer weten over de nieuwe Theaterstand op de Apple Watch? In bovenstaande tip lees je meer hoe deze functie straks werkt. watchOS 3.2 voor de Apple Watch verschijnt ergens de komende weken, mogelijk nog eind deze maand. De update zal dan te downloaden zijn voor elke Apple Watch.

tvOS 10.2 beta 6

Voor de Apple TV heeft Apple nog tvOS 10.2 in ontwikkeling. Deze update is de minst grote van de vier en bevat voornamelijk bugfixes en kleine verbeteringen. Nieuw is wel dat je straks eerder gevoerde emailadressen kunt wissen op je Apple TV. Heb je dus per ongeluk een tikfoutje gemaakt in een mailadres en staat deze opgeslagen op de Apple TV, dan kun je deze vanaf tvOS 10.2 wissen. In onderstaande tip lees je hoe dit werkt.

De zesde beta van tvOS 10.2 voor de vierde generatie Apple TV is nu beschikbaar voor ontwikkelaars met dit model van de Apple TV. De definitieve versie van tvOS 10.2 verschijnt waarschijnlijk nog deze maand, samen met iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 en watchOS 3.2.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 14 maart: Beta 6 van tvOS 10.2 en watchOS 3.2 nu ook beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2017, 18:06
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.