WhatsApp tekst status Info kiezen.

Oude tekststatus nu weer terug in WhatsApp: zo gebruik je het

WhatsApp heeft de oude tekststatus weer aan de app toegevoegd. Je kunt nu dus weer zoals vanouds via tekst een statusbericht doorgeven via een Info-bericht. Ook is er een nieuwe cameramodus toegevoegd.

WhatsApp tekst status Info kiezen.
Vorige maand introduceerde WhatsApp het nieuwe WhatsApp Status, maar daardoor verdween de tekstversie van de statusfunctie uit de app. Veel gebruikers misten de functie, maar WhatsApp heeft naar de klachten geluisterd. In de nieuwste versie van WhatsApp is het weer mogelijk om via tekst een status door te geven dankzij de nieuwe Info-optie. Maar dat is niet het enige, want de nieuwe versie bevat ook andere verbeteringen. Zo is er een speciale camera-stand die betere foto’s in het donker maakt en kun je met 3D Touch sneller een foto bewerken.

Oude tekststatus terug in WhatsApp

Het was al bekend dat WhatsApp de oude tekststatus weer terug zou brengen, maar met de versie die vannacht verscheen is het eindelijk mogelijk. In de nieuwste versie is het mogelijk om bij je profiel een tekststatus te plaatsen onder het kopje Info. Net als voorheen kun je kiezen uit allerlei standaard woorden en zinnetjes, zoals Beschikbaar, Bezig of Kan niet praten, alleen WhatsApp. Je kunt uiteraard ook zelf je eigen tekst toevoegen, met een maximum van 130 tekens. Om een nieuwe status in te voeren, doe je het volgende:

  1. Ga in WhatsApp naar Instellingen.
  2. Tik bovenaan op je profielfoto. Je ziet hier ook je huidige Info-bericht.
  3. Tik onderaan op je huidige status onder het kopje Info.
  4. Kies een nieuw bericht of vul een eigen tekst in.

WhatsApp tekst status Info bekijken.

Om de status van anderen te bekijken, kun je een nieuw chatbericht starten. Bij je contactenlijst zie je nu onder elke naam de ingevoerde status, al kan het nu nog wel zo zijn dat bij veel mensen …status onbekend… aangegeven staat. Het kan dus even duren voordat bij iedereen de status weer zichtbaar is, ook op de losse profielen van je contacten.

Nieuwe camerastand en meer in WhatsApp

Camerastand met maantje in WhatsApp.Ook nieuw in deze versie is een nieuwe camerastand voor in het donker. Bij het maken van een foto binnen WhatsApp, zie je rechtsboven een maantje staan. Als je hierop tikt, maak je betere foto’s in het donker. Daarnaast kun je bij het bewerken van een foto nu ook 3D Touch gebruiken. Voordat je een foto verzend, druk je met 3D Touch rechtsboven op het bijsnijden-icoontje (naast de emoji). De foto wordt daarna meteen schermvullend in beeld gebracht. Deze optie werkt echter alleen bij foto’s die horizontaal gemaakt zijn. Tot slot worden video’s die je van contacten ontvangt gedownload terwijl ze afgespeeld worden. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft te wachten met afspelen voordat de volledige video op je toestel gedownload is.

De oude tekststatus is één van de vele functies die WhatsApp in de komende tijd gaat toevoegen. Naast deze tekststatus krijgt WhatsApp ook ondersteuning voor rijke notificaties en kun je je locatie live delen in een groep. Je leest meer over aankomende WhatsApp-functies in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2017, 8:15
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.