Apple Watch strepen op scherm

Gebruikers klagen over strepen op Apple Watch Series 3-scherm

Sommige Apple Watch-modellen hebben strepen aan de zijkant van het scherm. In een interne memo legt Apple uit dat dit gratis gerepareerd moet worden.

Apple Watch strepen op scherm

Bij sommige modellen van de Apple Watch Series 3 blijken er strepen aan de zijkant van het scherm te verschijnen. Apple heeft het probleem erkend en informeert het personeel in een interne memo.

Strepen op Apple Watch-scherm

De strepen verschijnen na verloop van tijd op het scherm en zijn alleen zichtbaar als het scherm is uitgeschakeld. In een interne memo voor de Genius Bar en Apple Authorized Service Providers, zegt Apple dat de medewerkers het probleem moeten benaderen zoals elke andere reparatie van de Apple Watch. Omdat het een fabrieksfout is wordt de reparatie gratis uitgevoerd. Het probleem zou alleen voorkomen bij de GPS only-modellen en niet bij de 4G-modellen. Bij de 4G-modellen is sprake van een ander scherm omdat de antenne voor 4G in het scherm is geïntegreerd.

Om het probleem te checken moet je over de zijkant van het scherm vegen zodat wat veegvlekken ontstaan. Als je daarna goed kijkt, kunnen er strepen zichtbaar zijn. Je kunt ook nog het scherm met je adem vochtig maken, nadat je eerst goed hebt gepoetst. Nog steeds geen strepen zichtbaar? Gefeliciteerd! Dan heb jij het probleem niet. Mogelijk ontstaan de strepen door vocht onder het scherm, al geeft Apple in de memo niets aan over de vermoedelijke oorzaak.

Omdat de memo niet openbaar wordt gemaakt kun je je er niet op beroepen als je naar de Apple Store gaat. Het kan daarom variëren in hoeverre je klacht serieus wordt genomen en in hoeverre de betrokken Genius Bar-medewerker überhaupt op de hoogte is van het probleem. Ook is het mogelijk dat het horloge niet ter plekke gerepareerd kan worden, maar moet worden opgestuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2017, 16:49
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch series 3
Device Apple Watch
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.