Morning Amsterdam, Annet de Graaf

Dit Amsterdamse fotoboek is gemaakt met een iPhone 7 Plus

Het fotoboek Morning Amsterdam van Annet de Graaf is gemaakt met de iPhone 7 Plus en laat kiekjes zien van het dagelijks leven in de stad.

Morning Amsterdam, fotoboek

Er is een nieuw fotoboek van Amsterdam verschenen. Nu gebeurt dat wel vaker, maar deze keer zijn de foto’s allemaal gemaakt met een iPhone 7 Plus. De Amsterdams fotografe Annet de Graaf, die zichzelf het ‘oog van Mokum’ noemt. Een soort ‘Shot with iPhone’-fotoserie dus, maar dan gemaakt door één persoon.


Als je het over Amsterdamse stadsfotografie hebt, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan Thomas Schlijper. Annet de Graaf kan er echter ook wat van: zij woont aan het Oosterpark en legt momenteel in de fotoserie ‘People in the Park’ het dagelijks leven van de bezoekers in het Oosterpark vast. Van de dakloze op een bankje, tot de manager van hotel dat aan de rand van het park is gevestigd. Er verscheen zelfs een app:

Fotoboek Morning Amsterdam

Nu is er ook een fotoboek over heel Amsterdam. De mooiste foto’s die met de iPhone 7 Plus zijn gemaakt, zijn daarin gebundeld. Wat begon als een dagelijks ‘goedemorgen Amsterdam’ op Facebook is uitgegroeid tot een boek dat de fotografe in eigen beheer heeft uitgebracht.

Morning Amsterdam, Annet de Graaf

Morning Amsterdam, artiest op de Dam

Er zal nog een hele reeks aan merchandise volgen, met apps, prints en ansichtkaarten. En ja, misschien ook wel toeristische attributen zoals Amsterdam-mutsen en truien, want naast fotografe is Annet ook ondernemer. Het hardcover boek van 116 pagina’s kost €27,50 en is verkrijgbaar via de website morningamsterdam.com. Later zal het boek ook in de boekhandel liggen.

Morning Amsterdam, Nadorsteeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.