Jony Ive met animoji.

Jony Ive: ‘Face ID is het begin van iPhone-gebruik zonder aanraking’

Keert Touch ID ooit nog terug in de nieuwe iPhones na de iPhone X? Daar lijkt het niet op, want volgens Jony Ive zorgt Face ID ervoor dat het gebruik van je iPhone eenvoudiger wordt.

De iPhone X ligt bijna in de schappen en het toestel is Apple’s meest ambitieuze project van de laatste jaren. Veel elementen die al jaren de standaard zijn in de iPhone, hebben het veld moeten ruimen voor allerlei vernieuwingen, zoals de verdwenen thuisknop en Touch ID. Het lijkt er niet op dat Touch ID nog terug gaat komen, want volgens Jony Ive zorg Face ID voor eenvoudiger gebruik van je iPhone. Hij stelt zelfs dat het een begin is van het gebruik van je iPhone zonder fysiek contact.

Jony Ive met Animoji.

‘Face ID maakt het gebruik van je iPhone makkelijker’

Het is geen geheim dat Apple jaren vooruit werkt met de ontwikkeling van nieuwe iPhones. Er is meer dan twee jaar aan de iPhone X gewerkt en ook bij Face ID, de gezichtsherkenning in de iPhone X, is dat niet anders. Face ID is het resultaat van jarenlang werk naar een toestel dat je zonder fysiek contact kunt bedienen. Hoewel je voor het opstarten van een app nog wel het touchscreen nodig hebt, is het niet meer nodig om je vinger op het scherm te leggen om je iPhone te ontgrendelen. Dankzij Face ID hoef je alleen maar te kijken, waardoor het gebruik volgens Jony Ive eenvoudiger is. Een kanttekening is echter wel dat je na het ontgrendelen met Face ID wel omhoog moet vegen om naar het beginscherm te gaan.

De vervanging van Touch ID zorgt voor een verhoogd gebruiksgemak, zo stelt Ive. Een opvallende uitspraak, aangezien Apple in de aanloop van de iPhone X geprobeerd had om de Touch ID-sensor in het scherm te verwerken. Gezien deze uitspraken lijkt het echter onwaarschijnlijk dat Apple Touch ID in de toekomst nog terugbrengt naar de volgende iPhones. Een verdere investering en verbetering van Face ID lijkt meer voor de hand te liggen.

Een interessant detail is dat de iPhone X niet per se gepland lijkt om de tiende verjaardag van de iPhone te vieren. Dat alle vernieuwingen op tijd klaar zijn voor de iPhone van dit jaar is volgens Jony vooral een “prachtig toeval”.

‘Design iPhone X voelt als één geheel’
Over het design zegt Apple’s ontwerpbaas dat de vorige modellen aanvoelden als en combinatie van verschillende onderdelen, bijvoorbeeld het scherm en de behuizing. Vanwege het volledige OLED-scherm, voelt de iPhone X volgens hem meer als één geïntegreerd geheel aan. Volgens Ive kostte dit Apple heel wat jaar om tot dit resultaat te komen. Hij vult daarbij aan dat Apple alweer verder kijkt en druk bezig is met de volgende generatie iPhone-designs.

Verder in het interview kijkt Ive ook terug op de allereerste iPhone. Multitouch was volgens hem niet alleen de belangrijkste functie, maar zorgde ook voor de meeste uitdaging. Er moest opnieuw gekeken worden naar hoe dergelijke apparaten gebruikt worden, gecombineerd met (toentertijd) de best beschikbare onderdelen.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2017, 11:45
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.