Games op de iPhone 6s.

Verkooprecord: Apple verkocht in eerste weekend 13 miljoen stuks van de iPhone 6s

Apple heeft opnieuw een verkooprecord gevestigd. In drie dagen tijd zijn de iPhone 6s en iPhone 6s Plus maar liefst 13 miljoen keer verkocht. Daarnaast weten we eindelijk wanneer de nieuwe iPhones naar Nederland en België komen.

Games op de iPhone 6s.
In een persbericht laat Apple weten een nieuw verkooprecord te hebben gevestigd. In het eerste weekend zijn er meer dan 13 miljoen iPhone 6s en iPhone 6s Plus-modellen verkocht.


In drie dagen tijd zijn er dertien miljoen iPhone 6s en iPhone 6s Plus exemplaren over de toonbank gegaan. Een nieuw record, wat je in onderstaande grafiek goed kunt zien. Bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bleef de verkoop op 10 miljoen steken in de eerste drie dagen, een verschil van een miljoen per dag dus. Apple blijft zijn eigen record jaar op jaar breken, en 2015 is daar dus zeker geen uitzondering op.

opening-weekend-iphone-6s
bron: MacStories

Tim Cook reageert

“De verkoopcijfers zijn fenomenaal, en blazen alle records van Apple omver”, zo reageert Tim Cook in het persbericht dat Apple zojuist rondstuurde. “De eerste feedback van de klanten is geweldig”, aldus Cook, waarbij hij zegt dat gebruikers dol zijn op 3D Touch en de Live Photos.

In dat zelfde persbericht staat ook dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op naar negen nieuwe landen komen, waaronder Nederland en België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.