iPHone SE 2017 concept in rosegoud.

Concept van nieuwe iPhone SE toont volledig scherm

Hoe kan een toekomstige versie van de iPhone SE er uit zien? In een concept is een nieuw model van deze compacte iPhone te zien. In het concept is uitgegaan van een volledig scherm dat loopt tot de randen van het toestel.

De laatste maanden ligt de focus met geruchten en concepten vooral op de aankomende iPhone 8, maar er zijn nog meer toestellen in het assortiment die mogelijk een update krijgen. De iPhone SE is daar een goed voorbeeld van en is nog steeds een goede iPhone-keuze. Maar hoe kan Apple de iPhone SE in de toekomst verbeteren? Designer en iCulture-lezer Bryan Suiker maakte een concept van een mogelijke toekomstige iPhone SE.


iPHone SE 2017 concept in rosegoud.

iPhone SE concept met groter scherm

In het concept is vooral uitgegaan van de trend dat schermen van smartphones groter worden, terwijl het formaat van het toestel zelf niet significant groter is. In het concept is dan ook vooral gelet op een groter schermformaat. Daarbij is het huidige iPhone SE-design nagenoeg onveranderd gebleven. Dat betekent dat er gebruikgemaakt is van hetzelfde hoekige uiterlijk met dezelfde frame, knoppen en ingangen. Ook de 3,5 millimeteraansluiting is behouden gebleven, hoewel die waarschijnlijk bij een eventuele nieuwe iPhone SE komt te vervallen.

Deze nieuwe iPhone SE heeft ook geen homeknop meer, net als waar bij de iPhone 8 over gesproken wordt. Dat betekent dus ook dat er naar een oplossing voor de Touch ID-sensor gezocht moet worden. In het concept is deze in het scherm verwerkt. De kans is groot dat Apple dit bij de iPhone 8 ook gaat doen, al zijn er ook nog steeds prototypes en schematische tekeningen met de vingerafdrukscanner op de achterkant. Symbolen uit de statusbalk zoals de batterij-indicator zijn in het concept verplaats naar de onderkant van het scherm.

iPhone SE 2017 concept in zwart.

Er zijn de afgelopen maanden geen geruchten geweest dat Apple snel een nieuwe versie van de iPhone SE uit gaat brengen. De eerste iPhone SE verscheen in maart vorig jaar. Dit jaar is alleen de opslagruimte aangepast, want er is sinds dit voor jaar ook een 128GB iPhone SE.

Bekijk ook

Waarom de iPhone SE nog steeds een prima toestel is

De iPhone SE is een prima keuze voor mensen die een compact toestel zoeken met relatief nieuwe technologie. Zeker nu de opslag is verdubbeld krijg je meer voor hetzelfde geld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2020.

iPhone SE
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.