Deze iPhones en MacBooks repareert Apple na 30 juni niet meer

Apple repareert de iPhone 3GS, AirPort Express en diverse MacBooks niet meer omdat ze verouderd zijn. De complete lijst vind je hier.

Apple biedt na de introductie van een nieuw product nog zo’n 5 tot 7 jaar reparaties aan, ook als je geen garantie meer hebt. Er komt ooit een einde aan. Voor de iPhone 3GS, de eerste generatie AirPort Express en diverse MacBooks is het nu zover. Deze producten zijn vanaf 30 juni niet meer bij de Apple Store te repareren, dus je bent aangewezen op externe reparateurs.

MacBook Air vintage

Geen reparatie meer voor MacBooks uit 2011

Deze keer is het een behoorlijke lijst van producten die vanaf 30 juni 2017 niet meer gerepareerd kunnen worden via de Apple Store. Ze hebben respectievelijk de aanduiding ‘vintage’ en ‘obsolete’ gekregen, hoewel de Nederlandse webpagina van Apple ze oneerbiedig ‘oud’ en ‘verouderd’ noemt. Toch kun je de betreffende Apple-producten nog prima blijven gebruiken, als je voor de reparaties maar een externe partij inschakelt.

Apple maakt regelmatig nieuwe lijsten bekend van producten die niet meer bij de Apple Store ingeleverd kunnen worden. Verouderde producten zijn producten die al langer dan 7 jaar niet meer worden gemaakt. Voor deze producten zal Apple geen onderdelen meer op voorraad houden.

Ren dus nog even snel naar de Apple Store (voor 30 juni) als je onderstaande producten nog door Apple wilt laten repareren.

Bij de MacBooks gaat het om modellen uit 2011. Het betekent dat de laatste 17-inch MacBook Pro die Apple heeft geproduceerd ook ‘vintage’ is gewroden. Het apparaat had een i7-processor, 4GB RAM en een harddisk met 750GB opslag.

iPhone 3GS al eerder op de lijst
Oplettende lezers zal trouwens zijn opgevallen dat de iPhone 3GS al eerder als verouderd werd geclassificeerd. Dat klopt: het ging toen om het eerdere model dat in 2009 verscheen. Sindsdien heeft Apple nog een 16GB en 32GB model uitgebracht, die de levensduur van het toestel nog wat oprekte. Eind 2012 stopte Apple definitief met de productie van de iPhone 3GS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2017, 11:55
Categorie iDevices
Onderwerp garantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.